Aruheina sõprade selts liigub Rae valla mängude üldvõidu suunas

Traditsioonide kohaselt toimusid Jüripäeval Jüris kaks Rae valla mängude ala. Kuigi paljud võistkonnad on viinud käesoleval hooajal oma ettevalmistuse uuele tasemele, jäid vibulaskmise ja teatejooksu tulemused millegipärast mullustest tagasihoidlikemaks.

Suureks erandiks oli vibulaskmises esikoha pälvinud Järveküla, kes parandas eelmise aasta skoori koguni 91 silma võrra ja kogus viie võistleja 15 võistluslasu kogusummaks 461 punkti. Järveküla parimana individuaalarvestuses kolmandaks tulnud Meelis Lepikult ütles, et eelnevalt tehti kolm-neli ühistreeningut ning kuna võistelda soovis kümmekond inimest, korraldati terade sõkaldest eraldamiseks ka katsevõistlused.

Jüri Gümnaasium valitseb teatejooksu

„Võistkonda kuulusid oma küla mehed ja keegi eelnevalt vibulaskmises võistelnud polnud,“ kinnitas Lepikult, kelle eestvedamisel osaleb Järveküla Rae valla mängudel teist aastat. „Võtame sel hooajal asja tõsisemalt. Oleme eelnevalt iga ala harjutanud ja enamikel kordadel ka katsevõistlusi teinud. Eelmisel aastal tuli ette olukordi, kui sai võistluspäeva hommikul naabrimehel kraest kinni võetud, et koosseisu kokku saaks. Minu tutvusringkond on kahe aasta jooksul märgatavalt suurenenud ja spordialade lõikes oleme Järvekülast üksikuid pärle leidnud.“

Järveküla, kelle koosseisu kuulusid veel Aimar Arak, Kaido Kuus, Kristi Kõll ja Nele Krebes, võidule lisab vürtsi teadmine, et enamik vibulaskmisest osa võtnud inimesi elab Vibu ja Noole teel. Enne hooaega seadis Järveküla eesmärgiks jõuda üldarvestuses esikolmikusse ja tõusta parimaks külaks. Sellel kursil praegu ka seilatakse.

27 võistkonna ja 135 laskuri osavõtul toimunud vibulaskmises kindlustasid individuaalarvestuses Aruheina sõprade seltsile kaksikvõidu Kaido Jõgi ja Olle Strik. Nimetatud mehed tegid tänavuse esimese tõsise treeningu päev enne võistlust, kui sihtimist harjutamas käisid. „Arvan, et meile tõigi edu oskus sihtida. Kui see oskus käpas on, pole hea tulemuse saavutamine kuigi keeruline,“ lisas Jõgi, kes oleks aasta tagasi 115 silmaga alles seitsmenda koha saanud. Parimaks naiseks kerkis Deisi Viimne (Tiim Vaida).

Vibulaskmisele Jüri kirikupargis järgnenud teatejooksu võitis viiendat aastat järjest Jüri Gümnaasium ajaga 3.20,7, mis oli kolm sekundit rohkem kui aasta tagasi. Esikoha saanud võistkonda kuulusid Helen Loik, Agne-Reete Abel, Georg Allemann, Johannes Ingmar Jakson, Robin Alexander Veskus ja Vladimir Rogožin. Osales 25 võistkonda.

Hooaja lõpetamine 19. mail

Kokkuvõttes kindlustas liidrikohta Aruheina sõprade selts, kes edestab suhteliselt kindlalt Järveküla ja Lagedi SporT-i. Tuleb aga arvestada, et hooaja lõpus lähevad kahe kehvema ala punktid maha. „Julgen öelda, et jääme üldvõidust ilma vaid juhul, kui kahel viimasel alal totaalselt ebaõnnestume,“ märkis Kaido Jõgi Aruheina sõprade seltsist.

Rae valla mängude 11. ala, Hekoteki orienteerumine toimub 9. mail Rae valla spordikeskuse staadionil. Viimane ala BMX-kross peetakse 19. mail Spot of Tallinnas algusega kell 15.30. Samal päeval ja samas kohas orienteerivalt kell 18.30 toimub ka hooaja lõpetamine.

Võsukese lasteaia direktor Margery Lilienthal julgustab uusi võistkondi kahest viimasest alast osa võtma. „Esimesel hooajal käisime ka meie üksikutel aladel, nüüd on sellest saanud tore harjumus. Meile on kõige tähtsam osalemisrõõm. Lahe on vanemas eas uusi alasid proovida,“ rääkis Lilienthal.

Andres Kalvik

 

VESKI-MATI TEATEJOOKS

Võistkondlik arvestus: 1. Jüri Gümnaasium 3.20,7, 2. Rae koss/Hansaviimistlus 3.22,6, 3. Lagedi SporT 3.27,3, 4. Tähed 3.34,1, 5. Järveküla 3.35,7.

KALEVI VIBULASKMINE

Individuaalne arvestus: 1. Kaido Jõgi (Aruheina sõprade selts) 115, 2. Olle Strik (Aruheina sõprade selts) 109, 3. Meelis Lepikult (Järveküla) 107, 4. Aimar Arak (Järveküla), 5. Kaido Kuus (Järveküla) 91.

Võistkondlik arvestus: 1. Järveküla 461, 2. Aruheina sõprade selts 355, 3. Jyrto 348, 4. Tähed 343, 5. Rae Spordikeskus 312.

Üldarvestus: 1. Aruheina sõprade selts 446,6 punkti, 2. Järveküla 424,4, 3. Lagedi SporT 414,7, 4. Peetri Lasteaed/Põhikool 412,6, 5. ABB Spordiklubi 383,5.

Külad: 1. Järveküla 424,4, 2. Lagedi SporT 414,7, 3. Patika 359,3.

Ettevõtted: 1. Peetri Lasteaed/Põhikool 412,6, 2. ABB Spordiklubi 383,5, 3. Tallinna Vangla 381,6.

Foto Ardo Säks