Eesti koondise kogemusega Kristo Saage alustab hooaega Rae Koss/Hansaviimistluses

Algavaks hooajaks Eesti meistrivõistluste esiliigasse tõusnud Rae Koss/Hansaviimistlus on jõudnud kokkuleppele Eesti koondise endise mängujuhi Kristo Saagega. Tegemist on mõneti üllatava üleminekuga, mis leidis kajastust ka üleriigilises spordimeedias.

Eelmisel hooajal lõi Saage Rakvere Tarva ridades kaasa kõrgeimal tasemel, kui viskas Eesti-Läti liigas keskmiselt 31,3 minutiga 13,4 punkti ja andis kolm korvisöötu. Tõe huvides tuleb märkida, et esialgu on Saage andnud nõusoleku esindada Rae valla parimat korvpallimeeskonda Eesti karikavõistlustel. Selles ei ole midagi ebaharilikku, sest 35-aastase ja 185 cm pikkuse Saage tegemistel hoiavad silma peal ka meistriliiga klubid.

Eesmärk esiliigasse püsima jääda

„Ei soovinud end esialgu terveks hooajaks lubada, sest raske on öelda, kuidas neli korda nädalas pereelule ja vaimule mõjub,“ selgitab Rakveres elav Saage, kes suveperioodil viljavedamisega elatist teenib. „Rakvere Tarvas ei ole mulle pakkumist teinud. Võtan Rae Kossuga liitumist kui suurt väljakutset – väiksema klubiga suuri hammustada pakub alati naudingut.“

Suurt rolli mängis Saage, kes on muuhulgas leiba teeninud ka BC Kalev/Cramos ja Leedu klubis KK Kaunas, liitumisel ka Rae Koss/Hansaviimistluse peatreener Siim Raudla – mehed juhivad koos korvpalliteemalist podcast’i „Mängumehed“.

„Meeskonna kindel eesmärk on esiliigasse püsima jääda ja seetõttu vajame kogenud mängujuhti, kes orkestri mängima paneb,“ lausub Raudla. „Esiliigas on keeruline hea mängujuhita hakkama saada, vastaste kaitse on niivõrd agressiivne. Lisaks on Saage oma suurte kogemustega väljakul treeneri käepikendus.“

Eesti karikavõistluste avaringis läheb Rae Koss/Hansaviimistlus vastamisi teises liigas osaleva Reinar Halliku Korvpallikool/Iisakuga. Mängud peetakse kahest mängust parim (kodus-võõrsil) süsteemis. Rae valla klubi võõrustab teist kohtumist, mis toimub Jüri pallihallis …. septembril kell 19.

Edu korral kohtutakse meistriliiga klubiga Pärnu Sadam. Hooaja avamängus on hea võimalus saada ülevaade ka teistest uutest mängijatest. Rae Koss MTÜ juhatuse liige Henri Ausmaa sõnul jätkab meeskonnas kümmekond pallurit eelmisest hooajast, neile lisandub 6–7 uut mängijat.

„Oleme meeskonna komplekteerinud selliselt, et rahval oleks põhjust tulla saali kaasa elama,“ täpsustab Ausmaa. „Tõstame mängude korraldusliku poole uuele tasemele. Kaasame teadustaja ja diskori, loosime pealtvaatajate vahel välja auhindu ning võib-olla saab näha ka tantsutüdrukuid.“

Kodumängud reedeti

Ausmaa märgib, et meeskonna trumbiks peab saama ennastsalgav kaitsemäng. „Agressiivne kaitse annab võimaluse rünnakul mõned korrad eksida,“ arutleb endine tippmängija. „Treeningutest osavõtt on olnud hea ja poisid on tahtmist täis end tõestada.“

Esiliigas teeb käesoleval hooajal kaasa tosin meeskonda üle Eesti. Rae Koss/Hansaviimistluse kodumängud hakkavad olema reede õhtuti kell 19.

Uue hooaja eel on täienenud ka Rae valla noori korvpallureid juhendav treenerite kollektiiv. Nimelt hakkab Rae Spordikoolis osalise koormusega tööle meistriliiga klubi Tallinna Kalev/TLÜ tagamängija Mario Paiste. Rae SK kasvandik Georg Alleman hakkab aga mängima meistriliiga klubis TalTech.