Erilise hooaja eriline võit

Kolmeaastase pausi järel krooniti Rae valla mängude üldvõitjaks Team Järveküla, kes kindlustas esikoha viimase alaga. Täpselt samamoodi juhtus ka 2017. aastal.

„Esimene võit tuli vist raskemini ja on rohkem mälestusi pakkunud. Praegune emotsioon on niivõrd värske, et raske on tundeid kirjeldada,“ lausus Team Järveküla eestvedaja Meelis Lepikult vahetult pärast autasustamist.

Lagedilt leiti briljante

Team Järvekülale tõi edu võimas lõpuspurt. Enne viimast ala edestas Omniva neid vähem kui kahe punktiga, kuid Rae Keegli väljakutel peetud rannavõrkpallivõistlusel õnnestus Team Järvekülal Peeter I ja Willenbrocki ees esikoht endale haarata. Omniva pidi leppima kuuenda kohaga ja sellest üldvõiduks piisas. „Rannavõrkpallis oli meie peamine eesmärk Omnivat edestada. Samas prognoosin, et järgmisel hooajal on Omniva Rae valla mängude suurfavoriit,“ lisas Lepikult.

Hoolimata sellest, et Järveküla elanike arv kasvab kiiresti, on võiduka võistkonna tuumik jäänud viimastel aastatel samaks. „Oleme lihtsalt sportlikud inimesed. Üheskoos käime kord nädalas võrkpalli mängimas ja korraldame ka ühisüritusi. Facebooki grupis on umbes poolsada liiget. Hoiame kokku,“ ütles Lepikult.

Hea tujuga võtsid kolmanda koha auhinna vastu ka Lagedi SporT liikmed, kes kerkisid viimase alaga tabelis kahe rea võrra.

„Kokkuvõttes võib rahule jääda. Raske öelda, kas ära jäänud alad oleksid meie seisu paremaks teinud. Rae valla mängud on Lagedi kogukonda väga palju ühendanud – oleme leidnud endi hulgast mitmeid briljante. Rannavõrkpallis esindas meid näiteks meistriliiga kogemustega Karel Ellermaa. Tuleb inimestega rääkida,“ soovitas tiimi liider ja Lagedi alevikuvanem Bärbel Salumäe.

Kahe eelmise hooaja võitja Karla küla tuli seekord viiendaks. Ettevõtete arvestuses pälvis teist hooaega järjest esikoha Omniva.

Rae valla mängudest võttis osa 555 inimest ja 42 võistkonda. Lõppenud hooaeg oli eriline, sest koroonaviiruse levikust tingitud eriolukorra tõttu jäid ära mälumäng ja teatejooks, kuid sellegipoolest sai peetud üheksa ala.

„Mul on hea meel, et hooaeg ei jäänud noaga lõigatult pooleli. Isiklikult olen rahul, et saime ka uued alad ära proovida,“ viitas peakorraldaja Indrek Raig tõukerattasõidule ja rannavollele. „Usun, et need alad tulevad ka järgmise aasta programmi. Tõukerattaga oskavad kõik sõita ja seda saab laiendada kogupereürituseks. Rannavolle eelis saalivõrkpalli ees on pingevabam õhkkond ja väiksemad võistkonnad.“

Raigi sõnul on tal eriti hea meel väikeste võistkondade, nagu näiteks Rehnut ja Järveküla lasteaed üle, kes peaaegu kõikidest aladest osa võtsid. Järgmist hooaega, mis algab septembri lõpus kanuusõiduga, silmas pidades ootab Raig suuremat aktiivsust külade võistkondade näol. „Külade arvestuses võivad kaasa teha ka Jüri ja Peetri,“ täpsustas Raig. „Samuti näen suurt potentsiaali laste hulgas. Koolide ja lasteaedade võistkondades on praegu valdavalt töötajad.“

 

TULEMUSED

Kokkuvõttes. Üldarvestus: 1. Team Järveküla 428,2, 2. Omniva 418,1, 3. Lagedi SporT 399,7, 4. Pipelife 397,7, 5. Karla küla 371,2, 6. Peeter I 370,4.

Külad: 1. Team Järveküla 428,2, 2. Karla küla 371,2, 3. Tiim Vaida 369,1.

Ettevõtted: 1. Omniva 418,1, 2. Pipelife 397,7, 3. ABB 343,5.

Team Järveküla koosseis: Kaarel Kais, Meelis Lepikult, Kristjan Lepikult, Maarja-Liisa Kais, Merili Lepikult, Andri Soosaar, Raul Kivimäe, Leho Paukku, Heiki Aasa, Marion Adusoo, Urmo Kallakas, Renno Ruuben, Kaido Kuus, Aimar Arak, Nele Krebes, Carolyn Rist, Kätlin Vikbladh, Tuuli Wallenberg, Kairi Papstel ja Kristiina Raap.