Kindel keeglikäsi tõi võidu petankis

Rae valla mängude teise ala, petanki võitis võistkond 4Fun, kes alistas finaalis Pipelife’i võistkonna 13:6. Samad tiimid olid vastamisi ka eelringis ja siis pälvis napi 13:12 võidu Pipelife.

Varasematel aastatel petankis esikolmikusse jõudnud 4Fun võistkonna (kandis eelmisel hooajal nime Rae veteranid) eest tegid kaasa Agnes Pilviste ning Kalev ja Siim Pukk. Nimetatud trio võitu võib pidada eriliseks, sest mehed on seni petankikuuli kätte võtnud kord aastas ja Agnesel oli see esimene kord ala proovida.

„Olime sunnitud viimasel hetkel naisvõistlejat vahetama. Tegime Agnesele vahetult enne võistlust kiirkoolituse ja temast oli suur abi,“ lausus Kalev Pukk. „Mängime kolmekesi aktiivselt keeglit ja usun, et just seetõttu olime edukad ka petankis. Keeglikäsi on kindel käsi.“

Petank on ainus ala, mis on mängude programmi kuulunud algusest peale, kuid seekord toimus mõõduvõtt erilistes tingimustes – endisesse Harku naistevanglasse ehitatud petankihallis. Kalev Puki sõnul suutsid nad sisetingimustega kiiresti kohaneda.

„Õues on võimalus täpsemini kuuli suunata, sest pinnas on pehmem ja ühtlasema struktuuriga. Sisehallis oli õnnel suurem osatähtsus, sest pinnases leidus üksikuid suuremaid kivikesi ja põrge oli ebaühtlasem,“ selgitas Kalev Pukk.

Pipelife’i esindaja Raimo Einbergi sõnul kuulusid võistkonda kogemustega mängijad ja koht esikolmikus oli selge eesmärk. „Oleme varasemalt koos mänginud ja petank on meile tuttav spordiala,“ ütles Einberg. „Eelmine hooaeg jäi meil COVID-19 pandeemia tõttu vahele, kuid seekord tahame hooaja kokkuvõttes ettevõtete hulgas esikolmikusse jõuda.“

Petankis saavutas kolmanda koha Orkla Eesti, sarja kokkuvõttes jätkab üldliidrina Karla küla. Rae valla mängude programmi järgmine ala on keegel, mis toimub 21. novembril Rae Keeglis ning esimest korda mängitakse segatandemi formaadis. See tähendab, et võistkonnasiseselt viskavad mees ja naine paaris kokku 50 viset. Paremusjärjestus selgitatakse kolme paari kohapunktide summana.

TULEMUSED


Üldarvestus: 1. Karla küla 103,2 punkti, 2. 4Fun 98,4, 3. Lagedi SporT 93,6, 4. Jyrto 91,2, 5. Willenbrock Baltic 88,8, 6. Team Järveküla&sõbrad 78

Ettevõtted: 1. Willenbrock Baltic 88,8, 2. Tallinna Vangla 68,4, 3. Rehnut 68,4

Külad: 1. Karla küla 103,2, 2. Oda tee terad (Järveküla) 69,6, 3. Patika 60

Fotol: 4Fun võistkond: Agnes Pilviste ning Kalev ja Siim Pukk.