Korvpalli edu peitub koostöös!

Traditsiooniliselt tähistab suvine soojus ja päike korvpalli saalihooaja lõppu. Ees ootavad suvelaagrid, noortekoondised, 3x3 tänavakorvpall ja õuesport ning ujumine sõpradega. Hea aeg teha kokkuvõte meie noorte korvpallurite hooajast. 

Lõppenud hooajal olime erinevates võistlussarjades kogemusi omandamas 11 võistkonnaga. Kui võtta arvesse, et ka Saku II liiga võistkond koosnes eelkõige meie oma noortest, siis oli tiime isegi 12. Kõige nooremad said esimest korda ennast proovile panna Makro-klassis ja kõige vanemad U19-klassis. Meie tublid korvpallurid said juba mitmendat hooaega järjest võistelda kõikides võimalikes vanusegruppides. Kahes vanuses jõudsid meie noored ka finaali, kus pidime kahjuks pärast pingelist heitlust tunnistama vastaste nappi paremust – U14 ja U16. U13 poisid tõid lisaks veel ühe pronksmedali.  

Kui klubi esimest meistritiitlit peame veel natukene ootama, siis karikasarjas tegid meie noored korvpallurid ja treenerid ajalugu – karikad toodi ära lausa kahes vanuses, U14 ja U16. Suurepärane saavutus, mis on tunnustus meie treenerite heast tööst ja noorte pingutustest ning loomulikult ka lapsevanemate pühendumisest ja toetajate abist. Aitäh kõikidele asjaosalistele, kes aitavad meie noortel korvpalluritel areneda. 

U13 võistkonda kuulusid Albert Arula, Jonathan Hagen, Karl-Kristofer Jõgi, Sten Krister Kaarus, Ats Korjus, Christofer Kreutzberg, Kendy Niitaru, Henri Nuhkat, Artur Paalberg, Carlos Põld, Romek Raja, Oliver Roosi, Ralf Saar, Jaagup Talviste ja Ats Gustav Võsa. U13 võistkonna treener on Milvert Vaaks toimetab igapäevaselt Kiili Spordiklubis. Meil on aastatega väga hea koostöö välja kujunenud. Koostöö, mis aitab meil mõlemal tõsta oma noorte treeningute ja võistkondade kvaliteeti.  

U14 võistkonda kuulusid Ralf Martin Lehtsaar, Rudolf Lepa, Marek Murakas, Magnar Ojanurm, Rihard Rajaleid, Siim Rauk, Harri Saar, Siim Saar, Romet Saarniit, Jakob Zirk, Lennart Tammekänd, Fred Mattias Tõld ja Uku-Jander Vällo. U14 võistkonna treener on Siim Palu, kes on andnud oma panuse meie noorte arengusse klubi algusaastatest alates. Siim teenis oma suurepärase treeneritöö eest sel aastal ka EOK100 rinnamärgi Eesti Korvpalliliidult. 

U16 võistkonda kuulusid Erik Arula, Patrick Jelsukov, Glen Eric Kokk, Rohan Laanemets, Mattias Mändmets, Meinhard Noot, Markus Oselein, Sander Peerandi, Kristjan Rosar, Marten Saarpuu, Ruudi Talviste, Tauro Tõnuri, Frederik Varrak, Kaspar Vuks ja Rasmus Vuks. U16 võistkonna treenerid on Ron ja Rauno Pehka. Ron on tuttav mängijana meie Saku I liiga võistkonnast ja väga hea meel on, et ta annab oma teadmisi edasi meie noortele. Rauno ei vaja ilmselt korvpallisõpradele pikemat tutvustamist. Oleme siiralt õnnelikud, et hooaja alguses otsustas ta just meie klubiga liituda ning oma laialdasi kogemusi ja teadmisi meie noortele ja treeneritele jagama hakata. 

Lisaks Eesti sarjadele osalesime sel hooajal ka rahvusvahelistes võistlussarjades ning erinevatel turniiridel. BBBL, EYBL, Nord Cup ja Tartu Basket Cup on vaid mõned näited nendest. See näitab meie noorte võimet konkureerida eakaaslastega rahvusvahelisel tasandil ja meie treenerite pühendumist leida erinevaid võimalusi nende arendamiseks. 

Kuigi klubikorvpalli hooaeg on läbi, siis saame rõõmsalt tõdeda, et osadel meie mängijatel ja treeneritel jätkub korvpall erinevate noortekoondiste juures. Mitmed meie mängijad said kutse U14, U15 ja U16 koondiste kogunemistele ning treenerid on kaasatud U16 noormeeste ja U18 tütarlaste koondiste juures treeneritena. Hoiame neile pöialt. 

Aitäh kõikidele toetajatele, lapsevanematele, treeneritele ja mängijatele järjekordse eduka hooaja eest. Koostöös peitub edu võti ja ilma ühe või teiseta sellist arengut ei toimuks. Nüüd naudime suve, spordime ja kindlasti leiame võimalust ka puhkamiseks, et siis uuel hooajal veelgi tugevamana jätkata.   

 

Foto 1: U14 karikavõitja Kiili SK/Rae Spordikool. Treenerid Siim Palu ja Milvert Vaaks. Foto: Marita Brigitta Mones 

Foto 2: U16 karikavõitja Rae Spordikool/Kiili SK. Treenerid Rauno Pehka ja Ron Pehka. Foto: Siim Semiskar