Kuldne hooaeg tipnes Balti meistritiitliga

Rae spordikooli kuni 18-aastased võrkpallitüdrukud valitsesid lõppenud hooaega nii siin- kui ka sealpool piiri. Riigisiseselt võideti EVF-i ja Eesti karikavõistlused, Eesti meistrivõistlused ning hooajale pandi kuldne punkt Balti meistritiitliga.

Baltimaade spordikoolide ja -klubide meistrivõistlused toimusid Jüris ning sellest võttis osa 12 võistkonda – kuus Eestist, neli Lätist ja kaks Leedust. Alagrupis olid meie tüdrukud üle Rakvere spordikoolist 3:0 ning kahest Riia võistkonnast 3:1 ning poolfinaalis saadi jagu Selver Tallinna spordikoolist 3:0. Turniiri kõige tasavägisemaks mänguks kujunes finaal Kaunase spordikool Startasega, kes alistati 3:2. Võit on seda magusam, et Rae SK tuli välja 0:2 kaotusseisust ja neljandas geimis oldi taga 21:24.

„Tohutu tahtmine kodupublikule oma taset näidata kandis meid võidule,“ lausus turniiri parimate mängijate hulka valitud Merili Kõrvel. „Finaal oli emotsiooniderohke, kuid õnneks suutsime pingele vastu pidada.“

Kõrveli sõnul lõikasid nad hooaja viimasel võistlusel palju kasu viienda kohaga lõpetatud Eesti naiste meistriliigas hangitud kogemustest. „Olime finaalis leedulannadest pisut värskemad, sest treener tegi turniiri vältel palju vahetusi. Kokkuvõttes tegime hooaja jooksul suure arenguhüppe, ootame suure huviga sügist, kui saame end proovile panna Balti liigas,“ rääkis Jüri Gümnaasiumi 10. klassi lõpetanud Kõrvel.

Rae SK peatreener Raigo Tatrik meenutas, et kaks nädalat enne turniiri algust pidas ta hoolealustega koosoleku, kus võeti ühiselt vastu otsus, et Baltimaade meistrivõistlustele pühendutakse sajaprotsendiliselt. „Tüdrukud olid pingelisest hooajast väsinud, kuid tunnustan neid valmisoleku eest ühiselt lõpuni pingutada. Olla omas vanuseklassis Baltimaade parim klubi, on väärt saavutus,“ lisas Tatrik.

Rae spordikooli kuldsesse võistkonda kuulusid lisaks Kõrvelile veel Loore Aruste, Merii Laar, Mirjam Karoliine Kask, Anni ja Liisa Põldma, Elisabeth Kulla, Rebecca Pent, Karmen Mandel, Annabel Lattik, Laura Naudi, Lisandra Tatrik, Kendra Jürgens, Liis-Marii Vilem ning abitreener Anatoli Kuprijanovits.

Kask, Tatrik, Jürgens, Pent, Lattik ja Laar hakkavad kuni 17-aastaste koondisega valmistuma juuli keskel peetavaks Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks, kus alagrupis minnakse vastamisi Serbia, Itaalia, Horvaatia, Bulgaaria, Hollandi, Poola ja Gruusiaga.

Foto: Siim Semiskar