Peetri Võrkpalliklubi hõbedased naised

Eesti naiste esiliiga võrkpalli hooaeg 2022/2023 lõppes Peetri Võrkpalliklubi naistele sarnaselt eelmisele aastale poodiumil hõbedaga.

Hooaeg algas naistele septembrikuus ja kestis kuni aprilli keskpaigani. Esiliigas võistles 7 naiskonda – Peetri VK, Pärnu SK, Neemeco, Dorpat/Tartu vald, Saaremaa, Kastre vald ja Sparta.    

Põhiturniir kulges Peetri naistele väga edukalt, kui saavutati peaaegu täisedu – 11 võitu ja vaid üks napp, 2:3 kaotus. Selle tulemus lõpetas Peetri naiskond põhiturniiri tabeli tipus. Tabeli esimestena ei pidanud nad mängima veerandfinaale ning pääseti otse poolfinaali. Sellega kaasnes kuu aega mängude pausi, kuid selleks, et hoida head taset, pidasid naised mitmeid võidukaid sõpruskohtumisi meistriliiga naiskondadega – Viimsi/TLÜ ja Rae Spordikooli naiskonnaga.

Poolfinaali mängiti kahe võiduni Dorpat/Tartu vald vastu ning sealt võidud ja pääs finaali ka vastu võeti. Finaalseeriaks oli kahjuks põhimängijatest eemal juba 2 mängijat ning võistkonnal tuli vastu minna korralikule väljakutsele. Finaalseerias tuli vastaseks sarnaselt eelmisele hooajale Pärnu SK ning esimese mängu võit kodusaalis läks Peetri naistele. Teine finaalmäng toimus Pärnu Spordikoolis ning kujunes tõeliseks põnevusmänguks, kus Peetri naistel jäi kuldmedalitest puudu vaid 2 punkti. Viiendas geimis ei suudetud võitu ära realiseerida, geim kaotati 13:15 ning mäng 2:3. Kolmas ja otsustav finaalseeria mäng toimus taas Peetri naiste kodusaalis, kuid uue koosseisuga kahjuks Pärnule vastu ei saadud ning naiskonnale riputati kaela hõbemedalid.

Peetri naiskonna kapten Triin Tibar hooajast: „Hooaja vältel saadi väga palju häid mänge ning võrreldes eelmise aastaga oli võistkonnas värskeid mängijaid, kuid hea koostöö saavutati kiirelt ning võidud põhiturniiril tõid ainult jõudu juurde. Väga raskeks läks just pärast põhiturniiri, kui mängudelt jäid kõrvale kaks väga olulist põhimängijat. Kahju on muidugi finaalseeria teisest mängust, kus meil jäi puudu vaid 2 punkti, et võit ära realiseerida ja kuldsed medalid kaela panna. Aga kogu tiim võitles siiski lõpuni ning hõbemedal on väga hea tulemus arvestades viimase hetke muutusi. Uus hooaeg saab naiskonnale olema väga segadusterohke, sest vallas on nüüd ka meistriliigas mängiv naiskond ning meie enam esindusvõistkondade toetusele ei kvalifitseeru. Seetõttu ootame väga, et uuest hooajast leiduks toetajaid, kes soovivad sellele vingele võistkonnale õla alla panna.”

Siiras tänu Peetri VK poolt AutoHalle Peetri esindusele, kes selle aasta alguses oma toetusega naiskonnale appi tõttas. Samuti täname sekretäre ja abilisi, kes klubi manageerimisega tegelesid ning loomulikult ka fänne, kes meile pöialt hoidsid!

Naiskonna peatreener Peeter Vahtra sõnab: „Isiklikult jäin väga rahule sellega, et mängu filosoofia küsimustes oli mängijatega hea klapp. Üldjuhul olime vastastest paremad oma serviga ja servi vastuvõtuga, toimis ka bloki ja kaitse koostöö. Enamalt jaolt võitsime pingelised ja tasavägised geimi lõpud, mis tegelikult tähendab, et ka lihtsaid vigu tegime vastastest tunduvalt vähem. Loomulikult oli ka meil selgelt paremaid ja halvemaid mänge, nagu pikal turniiril ikka. Meie olukord muutus tunduvalt keerulisemaks, kui väga mõjuvatel põhjustel jäid kõrvale kaks põhimängijat. Sellest hoolimata kogu naiskond võitles lõpuni. Seda peab tunnistama, et kolmandaks finaalmänguks lihtsalt ei jätkunud enam ei vaimset ega ka füüsilist jõudu. Tean kindlasti, et kogu naiskond andis endast kõik ja võitles lõpuni ning seetõttu oleme rahul ka hõbemedaliga.”

Naiskonnas mängisid: Triin Tibar, Piret Prangel, Kaia Allikvee, Olga Bõstrova, Sylvia Tammerik, Raili Juurikas, Pille Vahtra, Erle Püvi, Jaana Timofejev, Gerda Kaubi, Triin Haidla, Kariin Haidla, Evelin Lepa, Kati Nelis, Siret Rits, Triin Veideman, Evely Heliste. Naiskonna peatreener: Peeter Vahtra.