Peetris toimusid kodutütarde ja noorkotkaste olümpiamängud

Üle aasta toimuva ja kolm päeva kestva ürituse näol on korraldajate sõnul tegemist tõelise spordipeoga, kus iga osalev noor saab end erinevatel võistlusaladel proovile panna. Sel aastal koguneti Peetris, kus esimese proovikivina tuli ette võtta ööjooks.  

„Olümpiamängud algasid sportlikult, sõna otses mõttes mõnel veremaitse suus, aga see oli noortele vaid korraldajatepoolne vimka – terve teine võistluspäev oli täis nalja. Ehk pea kõik alad olid tehtud mingi trikiga,“ rääkis ürituse korraldaja Bärbel Salumäe. Näiteks tuli noortel sooritada odaviset vahtplastist odaga, joosta tõkkeid ujumislestadega ja panna end proovile koormava kaugushüppega, mis tähendab, et hüpata tuli hantlid käes.

Lisaks pandi meeskondlikult oma teadmised proovile olümpiateemalisel mälumängul ja veedeti palju aega vaba õhus. Orienteerumisklubi Nõmme juhendamisel läbi viidud rogain hoidis võistlejad kahe tunni vältel liikumises Peetri vahel, mis erinevatest Eesti paigust kokku sõitnud noortele pakkus omajagu avastamisrõõmu.

Kodukaitse huviliste noorte spordipidu Peetris käis avama kettaheitja ja treener Aleksander Tammert, kes pani Spordiselt Kalevi poolt välja ka rändkarika, mis kuulub edaspidi maakonnale, kes on kõikide võistlusalade pealt kokku kogunud kõige enam punkte ehk saavutanud üldvõidu.

Tänavu oli osalemas 15 maakonda (malevat) ja koha esikolmikus võitlesid välja kolmandaks jäänud Jõgeva, teise koha saavutanud Harju ja üldvõidu napsanud Sakala malev.

Kokku oli igast maakonnast kohal 12 noort (6 noorkotkast ja 6 kodutütart). Ürituse korraldajad tänavad igakülgse abi eest Peetri kooli, Rae spordikeskust ja peakohtunik Kristlin Kõrgesaart. Lisaks ennast salgavalt abis olnud Tallinna maleva noortejuhid ja noored ise.

 

Foto: Kaugushüpe hantlitega.

Autor: Kodutütred