Rae vald krooniti Eesti sportlikumaks omavalitsuseks

Paides 22. ja 23. augustil toimunud 45. Eestimaa omavalitsuste suvemängude üldvõitjaks tuli Rae vald.

54 omavalitsuse seas edestati kindla vahega nii teiseks jäänud Tartu valda kui kolmandaks tüürinud Türi valda. Parimaks linnaks sai Paide, kes oli üldarvestuses neljas. Kokku enam kui 2000 osalejaga võistlusel osales pea 140 Rae valda esindanud sportlast.

„On uhke olla sellise valla vanem, kus sport on nii kõrgel tasemel,“ kommenteeris võitu vallavanem Madis Sarik. „See näitab, et vallas on loodud mitmekülgsed tingimused spordi harrastamiseks ja investeeringud ennast juba igati ära tasunud,“ võttis vallavanem edukad spordimängud kokku.

Üheteistkümnel spordialal osa võtnud Rae vald teenis esikohad petangis (Kadri Arunurm, Roman Olmre, Kalju Olmre, Andrus Tommula), tennises, jalgrattakrossis ja trikitõukerattasõidus. Kolmas oldi orienteerumises ning kuues discgolfis. Väärtuslik alavõit saadi ka kergejõustikus, kes medalid tõid koju Raido Kalbach, Marc Vokk, Mari Piir, Brit Rammul, Priit Lehismets, Heiki Pruul, Marko Sõna, Kätlin Kruus, Hege Lee Pielberg, Miia Ott, Miia Heleen Herman, Tony Ats Tamm, Sten Ütsmüts, Kalle Suurekivi, Hendrik Leppik, Marlen Ambur.

Esmakordselt kavas olnud trikitõukerattasõidus tehti aga Spot of Tallinnas treenivate noorte poolt puhas töö: nooremas vanuseklassis saadi suisa kolmikvõit (Tanel Tamm, Alexander Ehte, Ralf Jorro) ja vanemas klassis said medalid kaela Andreas Ignacio Hinojosa ja Karl Palo.

„Tänan kõiki osalejaid, kes leidsid aega ja võimalust tulla töö või pere kõrvalt koduvalda esindama ning samuti lapsevanemaid ja treenereid, kes suutsid oma noored mobiliseerida,“ ütles Rae valla võistkonna eestvedaja Indrek Raig Rae Spordikeskusest.

Järgmine omavalitsuste jõuproov toimub 6.–7. märtsil 2021 Alutagusel, kui võisteldakse põhialadest murdmaa- ja mäesuusatamises.