Rae vald talimängude parim!

Kuus aastat järjest omavalitsuste suvemängudel parimaks vallaks kerkinud Rae saavutas nüüd esikoha ka talimängudel. Seega võib öelda, et Rae vald on absoluutarvestuses kõige sportlikum omavalitsus Eestis!

Rae vald edestas veenva ülekaaluga viimastel aastatel talimänge valitsenud Tartu valla, kolmandaks tuli Elva. Rae vald pälvis alavõidu males, ujumises ja mäesuusatamises. Teiseks tuldi meeste korvpallis ja kabes. Lauatennises saadi läbi ajaloo kõrgeim koht – neljas.

Neli alavõitu

Ujumises tegid väga korraliku esituse Kirke Madar, Anete Mooro, Smaragda Luchia Sarana, Joonas Koppen. Lumelauas tõid poodiumikohad Carolyn Rist, Lii Ann Liivrand, Laura Anga, Laurits Lill, Kevin Matteus, Andres Kliss. Mäesuusatamises lisasid oma osa Kaisa Mägi ja Hanna Mägi ning Rufus Rytövaara. Maletiimis tegid maksimumtulemuse Tarmo Tuul ja Tuudur Jakob Padari.

„See on vallale suur au ja tunnustus ning tagasiside selle kohta, et oleme õigustatult sporti panustanud ja investeerinud. Julgen öelda, et Rae vald on kõige sportlikum vald,“ lausub Rae vallavanem Madis Sarik.

Ametlikult võõrustas talimänge Ida-Virumaa, kuid võistlused toimusid ka Võrumaal (motokross), Valgamaal (suusahüpped) ja Harjumaal (kiiruisutamine). Osales 53 omavalitsust rohkem kui kolme tuhande sportlasega.

„Nii suures konkurentsis on esikoht kindlasti märkimisväärne tulemus ja meie vallale väga heaks reklaamiks,“ lausub valla võistkonna komplekteerimise eest vastutanud Indrek Raig. „Meie delegatsioon oli juba rohkem kui sajaliikmeline, kus noorim oli 2013. aastal sündinud maletaja Kristofer Kais ja vanim liige 1950. aastal sündinud kabetaja Jüri Herman.“

Lisaks tublidele sportlastele edastab Raig suured tänusõnad ka taustajõududele, lapsevanematele ja treeneritele, kes aitasid võidu koju tuua ning oma alasid mehitada: Brita Westholm, Kätlin Sepp, Vladimir Kunitsõn ujumises, Lumekooli treenereid Lii Ann Liivrand ja Hanna Mägi, Siiri Mere noorte suusatajatega tegelemise eest, Jüri Herman kabetiimi komplekteerijana, Raido Sammelselg lauatennise järelevaatajana ning Henri Ausmaa, Mikk Sarik ja Siim Raudla korvpalli eest hoolitsejatena.

„Vähetähtis pole kindlasti ka valla toetus ja vallavanema Madis Sariku osalemine ning asjaajamise abi Meelis Lepikulti poolt. See on kindlasti tiimivõit ja ühegi inimese panust ei saa alahinnata,“ tunnustab Raig.

Korvpallurid tunnistasid ainult Pärnu paremust

Viimastel aastatel arengus jõudsalt edenenud korvpallurid pidid finaalis tunnistama mitut endist meistriliiga mängijat kasutanud Pärnu paremust 33:30. Samad meeskonnad olid vastamisi ka alagrupis ja seal oli suvepealinna meeskond parem 44:24. Parimaks mängijaks valiti Risto Puur. „Meil oli võimalus finaal võita, kuid andsime alguses vastasele liiga suure edu,“ ütleb treener Henri Ausmaa. „Rae vallas käib korvpallis süsteemne töö ja tulemused näitavad, et oleme õigel teel. Tugevas konkurentsis saavutatud teise koha üle tuleb uhkust tunda.“

Eesti meistrivõistluste esiliigas hoiab Rae Koss/Hansaviimistlus tosina klubi seas 10. kohta. „Tabeliseis võiks olla parem. Kahe hooaja vahel toimusid koosseisus suured muudatused ja kokkumäng võttis aega, lisaks on meid kimbutanud haigused ja vigastused. Viimasel ajal on mängupilt paranenud ja eesmärk on esiliigasse püsima jääda,“ kinnitab Ausmaa.

Kõik esikolmikutesse tulnud sportlased saavad Rae Spordikeskuse kõigi ujulate ja jõusaalide piiramata külastuste priipääsmed aastaks ajaks ning kes pole unustanud ennast ka elanikuks õigel ajal registreerida, ka väikese rahalise preemia.

Omavalitsuste suvemängud toimuvad 9.–10. juulil Käärikul.

TULEMUSED

Üle 8000 elanikuga vallad: 1. Rae 289 punkti, 2. Tartu 261, 3. Elva 235.

Alla 8000 elanikuga vallad: 1. Kiili 230, 2. Luunja 223, 3. Vinni 213.

Maakonnad: 1. Harjumaa 489, 2. Tartumaa 480, 3. Lääne-Virumaa 460.

Linnad: 1. Rakvere 229, 2. Tartu 184, 3. Kohtla-Järve 176,5.