Rae valda lisandus jalgpallihall ja kaasaegne spordikeskus

Tõenäoliselt on Rae vald üks paremate sportimisvõimalustega omavalitsusi Eestis. Rae Spordikeskus, mis senini on hõlmanud viit spordihoonet Jüris, Järvekülas, Peetris, Lagedil ja Vaidas on saanud uhke täienduse – Kindluse Kooli kõrvale kerkinud kaasaegne spordikompleks pakub mitmekülgseid treenimisvõimalusi.

Kindluse spordikompleksi kaubamärgiks saab ilmselgelt olema pneumohall, mis pakub võimalust 79 x 49 m kunstmurukattel harrastada jalgpalli aastaringselt miinuskraadidest ja lumetormist sõltumata. Tegemist on esimese väljaspool Tallinna valminud jalgpallihalliga ja kuuenda jalgpallihalliga Eestis.

„Väljakut saab treenimiseks kasutada nii täismõõdus kui ka pooles ulatuses. Ruumi ja mängulusti jagub küllaga. Temperatuur peaks jääma sisetingimustes vahemikku 5–10 kraadi ka kõige pakaselisematel päevadel. Suvekuudel on temperatuurid kohati ehk kõrgemadki kui välitingimustes, kuid see-eest on tagatud kaitse vihma ja tuule eest,“ ütleb Rae Spordikeskuse direktor Jana Maria Kallas.

Põrand, mida kasutavad ka NBA klubid

Valgusküllase ja hubase halli, mille välivaadet kaunistab Kindluse Kooli hoonega sarnane vahtralehe motiiviga graafika, tootja on Slovakkia ettevõte Poly-Slovakia s.r.o., kelle esindajad käisid halli ka paigaldamas. Hall on kahekihiline ja täispuhutav, mille pind koosneb ühest peapurjest, mis omakorda koosneb kahest kihist ja on eraldatud õhupadjaga. Kate on UV-kaitsega, ühenduslatid alumiiniumist.

„Tegemist on Põhjamaades ainulaadse halliga sellepoolest, et ehitisel on rohkem kui meetrikõrgune betoonvundament, mille tulemusena võitsime hallis kasulikku pinda ca 800 ruutmeetrit. Samuti aitab see vältida lumekuhjumise tagajärjel tekkida võivaid kahjustusi,“ täpsustab Kindluse spordikompleksi filiaali juht Marek Sooäär.

Lisaks jalgpallihallile on Kindluse spordihoones ka pallimängusaal, kus saab harrastada nii korv-, võrk- kui ka sulgpalli. Vahekardinaga poolitatavasse saali mahub täismõõtmetes üks korvpalliväljak, kaks võrkpalli- ja kuus sulgpalliväljakut. Pealtvaatajate jaoks on olemas rõdu ning soovi korral on võimalik kasutada ka väljakuäärset lahtikäivat tribüüni.

„Väärib märkimist, et sportlaste käsutuses on maailmatasemel vabalt ujuv pindelastne sportpõrand Air-Channel Classic, mida kasutavad muuhulgas nimekad NBA klubid, nagu Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs ja Miami Heat,“ seletab Rae valla ehituse projektijuht Aune Torm. „Vahtrast põrand on esmaklassiline ja vastupidava kattega ning on mõeldud erinevate pallimängualade kui ka näiteks aeroobika ja sporttantsu harrastamiseks.“

Spordihoone teisel korrusel on valgusküllane, peeglite ja värvimuusikaga 200-ruutmeetrine saal rühmatreeninguteks. „Seal on võimalik läbi viia nii hoogsaid tantsutunde, lõõgastavaid keha-meele praktikaid kui ka lihastreeninguid või koordinatsiooni arendavaid stepitunde,“ loetleb Kallas.

Virtuaalne treener

Spordihoones klassikalist jõusaali ei ole, kuid fuajee kõrvale on sisse seatud ringtreeninguala, mis võimaldab harjutada individuaalselt, personaaltreeneriga või väiksemas grupis.

„Tänu rikkalikule treeningvahendite valikule on võimalik kokku panna unikaalne ja personaalne treeningkava,“ kinnitab Sooäär. „Ringtreeningualal saab rakendada enda fantaasiat, kuid soovitusi jagab ja erinevaid programme pakub saali seinal asuv virtuaalne treener. Meil on plaanis koostöös oma ala asjatundjatega välja koolitada treenerid, kes omakorda hakkavad läbi viima regulaarseid funktsionaaltreeningu kursuseid ja ringtreeninguid nii gruppidele kui ka igale soovijale eraldi.“

Spordihoone kõrvale rajatakse vabalt kasutamiseks kaks murukattega võrkpalliväljakut. Samuti on eelnevalt valminud ja noorte seas populaarsust kogunud skatepark, tartaankattega jooksurada, lauatenniselauad ning multifunktsionaalne väliväljak jalg- ja korvpalli mängimiseks. Ühesõnaga – viie hektari suurune koolihoov on kujundatud luksuslikuks kogukonnakeskuseks.

Kindluse spordihoonega on võimalik tutvuda lahtiolekuaegadel E–R kell 7.30–22 ja L, P kell 9–21. „Soovitame enne tulekut kohtumisaja telefoni või e-maili teel kokku leppida. Oodatud on ka kõik broneerimissoovid nii suveks kui ka sügisel algavaks hooajaks. Maikuised hinnad siseruumidele on 25%, suvekuudel aga tervelt 50% soodsamad,“ täpsustab Kallas.