Rae valla mängud laiendasid haaret

Rae valla mängude kaheksas ala kanuuralli viis osalejad esmakordselt Veskitaguse külla ning uus rada pälvis ohtralt kiidusõnu. Neljandat korda järjest saavutas esikoha Karla küla, kellele järgnes Lagedi SporT ja Omniva.

„Meie külas on ohtralt kanuusõiduhuvilisi ja see on kujunenud meie lemmikalaks. Nädal varem toimus Võhandu maraton, kus saime koostööd lihvida,“ ütles Karla küla esindaja Ülar Verev. „Kohustus noori kaasata lõi kaardipaki pisut segamini. Väga oluline oli saada hea start, et mitte konkurentide taha takerduda. Tänu meie tugevatele mootoritele sobis hästi vastuvoolu sõudmine.“

Karla küla koosseisu kuulusid Maret Koor, Kadri Soe, Timo Vares, Joosep Vares, Sander Ivarinen ja Trevor Värva. Rae valla mängude peakorraldaja Indrek Raigi sõnul tegi uus stardi- ja finišipaik võistluse kompaktsemaks ning paremini jälgitavaks ning kõik said proovida nii päri- kui ka vastuvoolu sõudmist.

„Ilus kevadilm tõi päris palju ergutajaid ka jõe äärde ning koduhoovides tekkisid toredad omaalgatuslikud ergutuspunktid. Igal juhul on kõigel sellel tohutult potentsiaali kujuneda kunagi suureks ja tuntud võistluseks. Kõige suurem rõõm on aga sellest, et kuna paatkonnas oli kohustuslik kasutada ka vähemalt ühte noort, siis nii mõnigi laps sai arvatavasti väga emotsionaalse ja toreda lapsepõlvemälestuse ning võimaluse koos vanematega sporti teha. Sellest peabki õige spordipisik alguse saama!“ lausus Raig.

Peetri Keegli väljakutel peetud 4 x 4 rannavollest väljus teist aastat järjest võitjana Dynamo, kes alistas finaalis Team Järveküla&Sõbrad. Kolmas koht kuulus Rae Spordikoolile, kelle ridades tegi kaasa ka Rae valla aasta noorsportlane Joosep Põldma.

„Kolmel meie mängijal on võrkpallis vähemalt 15 aastat kogemust ja oleme tänu järjepidevatele treeningutele heas vormis ning võistkonda kuulunud noormängija on kuni 18-aastaste Eesti meister. Rae vallas on palju harrastajate gruppe ja suur huvi näitab, et võrkpallile tasub panustada,“ rääkis Dynamo mängija Marko Sõna, kelle kõrval kuulusid koosseisu veel Triin Kaas, Martin Ant ja Kristofer Sõna.

Enne kaht viimast ala oli üldarvestuses liidrikohal Omniva, kuid põhjapanevaid järeldusi on vara teha, sest hooaja lõppedes läheb nõrgim tulemus maha. Rae valla mängude eelviimane ala rannatennis toimus 4. juunil, hooaeg lõpetatakse 17. juunil Lenne Sulgpallikeskuses toimuva minireketloniga. Lauatennist mängitakse 21 servi ja sulgpalli seni, kuni keegi saab 22 punkti.

Üldarvestus: 1. Omniva 398,3, 2. Karla küla 391,2, 3. 4Fun 386,9, 5. Team Järveküla&Sõbrad 365,1, 6. Lagedi SporT 352,7.
Külad: 1. Karla küla 391,2, 2. Patika 312, 3. Vana-Järveküla 309,5.
Ettevõtted: 1. Omniva 398,3, 2. Willenbrock Baltic 375,3, 3. ABB 328,4.

 

Pildil 1: Kanuu noorimad osalejad Ace Logisticsi paatkonnast
Pildil 2: Rannavolle Dynalo vs Rae Spordikool