Rae valla mängude dramaatiline finaal tõi üldvõidu Järvekülale!

Viienda hooaja lõpetanud Rae valla mängud said äärmiselt põneva lõpplahenduse. Enne viimast ala, Spot of Tallinna olümpiarajal peetud BMX-krossi eraldistarti edestas Aruheina sõprade selts lähimat ohustajat Järveküla 13 punktiga.

See vahe polnud aga piisav. Esmakordselt kavas olnud BMX-krossil saavutas Järveküla kolmanda ja Aruheina sõprade selts 14. koha. Kokkuvõttes edestas Järveküla Aruheina sõprade seltsi kõigest kolme punktiga. Teist aastat Rae valla mängudel osaleva Järveküla võit on seda magusam, et hooaja jooksul nad enne seda üldarvestuses kordagi esikohal ei olnud ja särav punkt pandi sisuliselt kodurajal.

„Algselt oli plaanis oma ala spetsid appi kutsuda, kuid see ei läinud läbi ning seega tuli 110-kilostel meestel ja 40-kilostel naistel ise ratta selga istuda,“ lausus Järveküla esindaja Martin Mägi. „Umbes kuu aega tagasi hakkasime harjutama, enne seda meil BMXiga kogemus puudus. Hooaja alguses seadsime eesmärgiks esikoha külade arvestuses. Üldvõidu võimalus tuli haardeulatusse sarja lõppfaasis. Suur üllatus oli esikoht kindlasti. Meie trumbiks võib pidada seda, et kui mälumäng välja arvata, siis tegime enne igat ala trenni ja võistkonnasisesed katsevõistlused.“

Ettevõtete arvestuses üldvõidu pälvinud Peetri Lasteaed/Põhikooli esindaja Aivo Hommik andis lõbusas tujus olles peakorraldajale Indrek Raigile soovituse, et järgmisel hooajal võiks kohendada reegleid nii, et igal alal kuuluks võistkonda neli naist ja kaks meest. Siis ei saaks Peetri Lasteaed/Põhikoolile ilmselt keegi vastu, sest seal majas töötab 160 naist ja kõigest kümme meest. „Paljud teised võistkonnad kasutavad usinalt meie kooli paremaid spordilapsi. Järgmisel hooajal on kavas õpetajate kõrval rohkem õpilasi kaasata,“ rääkis Hommik.

Tosinast alast koosnenud Rae valla mängudest võttis sel hooajal osa 630 inimest ja 34 võistkonda. Toimus mõõdukas kasv – mullu olid näitajad vastavalt 586 ja 30. Tegemist on Eesti suurima kogukondliku võistlussarjaga. „Omavahelist suhtlust ja kogukonnatunnet on Rae valla mängud tuntavalt kasvatanud,“ rõhutas kuuest alast osa võtnud ja Rae vallavalitsuse koosseisus 23. koha saanud vallavanem Mart Võrklaev. „Näiteks pokker on osutunud nii populaarseks, et sellest on välja kasvanud omaette turniir.“

Indrek Raig loodab uuel hooajal muuta korraldust professionaalsemaks. Praegu teeb ta kõike alates sponsorite otsimisest ja võistluslinnaku ülespanekust kuni tulemuste arvutamiseni valdavalt ise. Kindlasti vahetub uuel hooajal paar võistlusala. Nende puhul mõttetalgud veel käivad, kuid tõsisteks kandidaatideks võib pidada lauatennist ja discgolf’i.

Andres Kalvik

HEKOTEKI ORIENTEERUMINE

Mehed: 1. Priit Randman (Bauest), 2. Tanel Kannel (Rae veteranid), 3. Toomas Marrandi (Rae Spordikeskus)

Naised: 1. Teele Randman (Bauest), 2. Maris Terno (Rae veteranid), 3. Ingrid Piht (Võsukese Lasteaed)

Võistkondlik arvestus: 1. Rae veteranid, 2. Bauest, 3. Järveküla

OMNIVA BMX-KROSS

Naiste finaal: 1. Kelly Kalm (Rae Koss/Hansaviimistlus), 2. Anna-Liisa Pilviste (Peetri Sport), 3. Piia Paring-Rannamägi (Peetri Sport), 4. Darola Kuusik (Tallinna Vangla)

Meeste finaal: 1. Rico Suigusaar (Uuesalu), 2. Mikk Metsaots (Uuesalu), 3. Tristan Uiga (Järveküla), 4. Raul Kivimäe (Järveküla)

Võistkondlik arvestus: 1. Peetri Sport 188, 2. Uuesalu 174, 3. Järveküla 173

Üldarvestus: 1. Järveküla 462,8, 2. Aruheina sõprade selts 459,8, 3. Peetri Lasteaed/Põhikool 433,1, 4. Lagedi SporT 422,1, 5. ABB Spordiklubi 412,8

Külad: 1. Järveküla 462,8, 2. Lagedi SporT 422,1, 3. Tiim Vaida 383,2

Ettevõtted: 1. Peetri Lasteaed/Põhikool 433,1, 2. ABB Spordiklubi 412,8, 3. Tallinna Vangla 392,8

 

Foto Ardo Säks

Järveküla võistkond (järjestatuna osalemiste arvu järgi): Nele Krebes, Meelis Lepikult, Aimar Arak, Kristi Kõll, Kaido Kuus, Merili Lepikult, Raul Kivimäe, Asko Dorbek, Leho Paukku, Urmas Põldre, Tanel Tammemägi, Martin Mägi, Janno Siitan, Riin Kont-Kontson, Allan Liivoja, Eda Mägi, Kairi Ütsmüts, Norman Aas, Evelin Pääsuke, Tanel Padar, Kairi Papstel, Kristjan-Markus Eelmaa, Tristan Uiga. Fotol on meeskonna koosseis osaline.