Rae valla mängude indiaca püstitas osalusrekordi

Jaanuarikuu lõpus Jüri pallihallis toimunud RIMI indiacaturniiri võitis teist aastat järjest Dynamo, kes alistas pika võistluspäeva lõpetuseks Willenbrocki. Kolmandaks tuli Omniva, kes sai omakorda napilt jagu Team Järvekülast.

Võitjate esindaja Marko Välinurm ütles, et tänavu tuli esikoha nimel rohkem pingutada. „Kaardipaki lõi segamini reegliuuendus, mille kohaselt pidi väljakul viibima vähemalt üks kuni 16-aastane tiimiliige. Me leidsime noormängija suhteliselt viimasel minutil, kuid suuresti just Markus Magomedovi panusele meile ka esikoht tuli,“ tunnustas Välinurm Dynamo võistkonna noorimat liiget. Lisaks Välinurmele ja Magomedovile kuulus Dynamo ridadesse valitsev indiaca maailmameister Taavi Kallas, Elen Viikmann ja Triin Tibar. Mitteametlikel andmetel oli tegemist osavõtjate rohkeima Eesti võistkondade vahel peetud indiacaturniiriga, mis siinmail peetud. Osales 26 võistkonda ligi 200 mängijaga.


„Võistluse tegi erakordseks asjaolu, et igas võistkonnas oli platsil ka vähemalt üks alla 16-aastane noormängija, mis kindlasti tugevdas sidet eri generatsioonide vahel ja andis mitmekümnele noorele põhjuse sel päeval vähem telefonis olla,“ lausus Rae valla mängude peakorraldaja Indrek Raig. „llmselgelt on tegu spordialaga, mida suur osa inimesi igapäevaselt ei harrasta ning seda toredam on, et nii suur hulk meie vallaga seotud inimesi sai oma ellu ägeda ja uue kogemuse.“

Indiaca on võrkpallile sarnanev pallimäng, mille erisus on selles, et mänguvahendiks on sulgedega pall ja mänguväljaku piirid on natuke pisemad. Väljakul on korraga viis mängijat ja eesmärgiks on pall toimetada maksimaalselt kolme löögiga vastase mängupoolele. „Eestlased on saavutanud indiacas rahvusvahelisel tasemel kõrgeid kohti, kuid viimastel aastatel on ala areng pidurdunud. Võimalik, et just läbi Rae valla mängude anname indiacale uue hoo sisse,“ rääkis ala asjatundjana korraldustiimi kaasatud Aigar Tarre, kes on mänginud Eesti koondises ja töötanud Eesti Indiaca Liidus.

Rae valla mängud jätkuvad 17. veebruaril Olybeti auhindadele peetava pokkeriturniiriga Olympic Park Casino ja Hilton Tallinn Park hotelli ruumides. Tegemist on algajatele mõeldud pokkeriturniiriga, mida ei mängita raha peale, kuid kus kõik huvilised saavad oma pokkerimängu ja inimeste tundmise oskused proovile panna. Võistkonda kuulub olenemata soost kuni viis võistlejat, mängima pääseb alates 21. eluaastast.

Pildil: Indiaca võitjad Dynamost Marko Välinurm, Taavi Kallas, Elen Viikmann, Triin Tibar ja Markus Magomedov. Foto Ardo Säks