Rae valla mängude indiacaturniir püstitas osalusrekordi

Esmakordselt Rae valla mängude kavas olnud ja 18 võistkonna osavõtul toimunud indiacaturniirist kujunes ala lõikes suurim Eestis peetud mõõduvõtmine.

Turniiri korraldada aidanud ja Karla küla esindanud Aigar Tarre sõnul näitasid osalejad päeva jooksul kiiret õppimisvõimet ja märkimisväärset arengut. „Minu silmis läks päev korda,“ kinnitas Tallinna Indiaca Klubi liige. „Neljas võistkonnas leidus mängijaid, kel oli varasem kokkupuude indiacaga, enamike jaoks oli aga tegemist esmakordse kogemusega. Võrreldes algset mängupilti turniiri lõpuga, siis oli edasiminek silmaga nähtav. Omandati uusi oskusi ja tekkis hasart.“

Tarre lisas, et võrkpallimänguga kokku puutunud osalejatel oli indiacas eelis. „Kõige rohkem võttis aega kohanemine reegliga, et blokis olles ei tohi viia käsi teisele poole võrku. Päeva jooksul selliste vigade arv vähenes. Samuti üritati alguses palli kahe käega mängida, kuid õige ruttu saadi aru, et ühe käega on efektiivsem,“ kirjeldas Tarre.

Esikoha pälvis kõik mängud võitnud Dynamo, kes alistas finaalis Willenbrock Balticu. Dynamo eest mängisid Triin Tibar, Kadri Kruus-Magomedov, Marko Välinurm, Martin Ant ja Taavi Kallas.

„Võit tuli tänu kahele tugevale meesmängijale,“ kinnitas suurte kogemustega võrkpallur, kuid esimest korda indiacat mänginud Kruus-Magomedov. „Minu põhiline ülesanne oli meestele pall ette tõsta – sain seda niivõrd palju kordi teha, et nägin seda öösel ka unes. Rahvaspordi tasandil sobib indiaca võrkpallist paremini, sest pall liigub aeglasemalt, löögid ei ole nii tugevad ja see võimaldab pikemaid pallivahetusi teha.“

Rae valla mängude peakorraldaja Indrek Raig tunnustas kõiki osalejaid, kes suutsid raskele koroonaajale vaatamata võistkonna välja panna ja viimasel hetkel asendusi leida. „Väga äge oli näha, et turniiri vältel arenesid silmnähtavalt ka kõigi oskused, pallivahetused muutusid pikemaks ja mängud tasavägisemateks. Kõikidele osavõtjatele oli uus ala kindlasti elamuseks ja uueks kogemuseks, mis ongi üks Rae valla mängude eesmärke,“ rääkis Raig.

Rae valla mängude üldliidriks tõusis Willenbrock Baltic, kes edestab suhteliselt kindlalt mullust võitjat 4Funi ja Lagedi SporTi. Järgmine ala, Bikeboxi mälumäng, toimub 11. märtsil kell 18 Rae kultuurikeskuses. Võistkonna suurus on soost sõltumata kuni neli inimest.

TULEMUSED

Indiaca: 1. Dynamo, 2. Willenbrock Baltic, 3. Naksitrallid

Üldarvestus: 1. Willenbrock Baltic 267,1, 2. 4Fun 255,9, 3. Lagedi SporT 254,3, 4. Karla küla 252,7, 5. Jyrto 234, 6. Patika 228,3.

Külad: 1. Karla küla 252,7, 2. Patika 228,3, 3. Limu küla 166,1.

Ettevõtted: 1. Willenbrock Baltic 267,1, 2. Rehnut 219,9, 3. Coop KST 193,9.

Fotol: Dynamo võistkond seljatas Rae valla mängude indiacaturniiril kõik vastased. Foto: Oleg Hartšenko