Rae valla mängude RIMI võistkondliku sulgpalli võitis SMASH

Lenne sulgpallikeskuses peetud RIMI võistkondliku sulgpalli parim tiim oli Rae valla mängudel esmakordselt SMASH, kes alistas napilt finaalis samuti ajaloo parima etteaste teinud Kaitseliidu Harju maleva. Pronksimatšis oli Vana-Järveküla parem ABB-st. Võistkondlikus sulgpallis pidi võistkond saavutama kokku 120 punkti kuue mänguliigi peale. Alustas noorsportlane, millele järgnes naisüksik- ja meesüksikmäng. Seejärel kolm paarismängu liiki.

Võitjavõistkonna esindaja Ando Valmi sõnul oli kõrge koht oodatud, kuid võit tuli siiski raskelt. „Võistkondade tasemete vahed olid väga suured, kuid alates poolfinaalist pidi kindlasti
 % pingutama. Saime eelise just peamiselt naiste mängudest, sellest ka edu,“ ütles sulgpalliklubi nimel Valm. „Osalesime eelmise aasta lõpus ka Eesti Sulgpalliliidu korraldatud klubide karikal Kääriku spordikeskuses, kus kasutati sama formaati ja seetõttu oli strateegia ja süsteem meile tuttav,“ sõnas Valm. SMASH on Rae vallas registreeritud täiskasvanute harrastajate sulgpalliklubi, kuhu kuulub pea paarkümmend sulgpallihuvilist.

Kokku sai tulemuse kirja tervelt 25 võistkonda, kes kõik olid vähemalt viieliikmelise meeskonna kokku saanud ja võistlema tulnud. „Tahan öelda kiidusõnad kindlasti kõigitele osalejatele, kes ei peljanud pikka võistluspäeva, tugevaid vastaseid ja tulid ikkagi sulgpalli mängima. Eriti suure vaeva nägid kindlasti taaskord tiimide esindajad. Paljude jaoks oli see esimene sulgpallivõistlus elus,“ ütles Rae valla mängude peakorraldaja Indrek Raig Rae Spordikeskusest.

Esikolmiku koosseisud:

SMASH: Ken-Marcus Saavaste, Kadri Kuller, Kristel Neier, Ando Valm, Janno Sau ja Simo Trei

Kaitseliidu Harju malev: Karl Juhani Saarenkunnas, Laine Mokrik, Katrin Luhaväli, Martin-Juhani Saarenkunnas, Mattias Thomas Luhaväli

Vana-Järveküla: Marta Raig, Helen Kundla, Laura Näär, Maarika Mändla, Indrek Raig, Endri Arhipov

 

Rae valla mängude järgmine ala toimub 14. aprillil Peetris, kus võetakse mõõtu Everausi auhindadele peetavas kettagolfivõistlusel.

Rae valla mängud on kogukondlik spordisari, mille eesmärgiks on pakkuda võimalust aktiivselt omavahel aega veeta, tundma õppida uusi põnevaid spordialasid ja tutvustada Rae valla sportimiskohti ja võimalusi.

 

Sulgpalli esikolmik. Foto: Oleg Hartšenko