Rae valla mängude kanuurallit valitseb Karla küla

Kaitseliidu auhindadele 5. mail Veskitaguse külas ja Pirita jõel toimunud kanuuralli on saanud toredaks kevadekuulutajaks Rae valla mängudel. Suurepärase kevadilmaga ca 7 km distantsi läbinud 20 paatkonda said kindlasti kõik korraliku osoonilaksu ja samas ka paraja füüsilise koormuse.

Kanuusõit on selles mõttes mitmekülgne spordiala, et seda saab võtta nii korraliku spordina kui ka lihtsalt toreda kevadise meelelahutusena, kus paati sai minna ka terve perekond. Nii mõnedki paatkonnad olid kohustusliku noorvõistleja koha peale leidnud päris pisikese lapse, kes said kindlasti kõik toreda sportlikku mälestuse lapsepõlve. Siinkohal kõva kiitus veelkord neile noortele, kes selle reisi vanematega kaasa tegid! 

Tulemuslikus mõttes oli taaskord veenva ülekaaluga võitja Karla küla paatkond, kus kahes vahetuses sõitsid Joosep Vares, Kadri Soe, Timo Vares, Trevor Värva, Maret Koor ja Sander Ivarinen. Kolme ja poole minutiga kaotas lõpuks Omniva paatkond ja kõige põnevama lõpuheitluse saime kolmanda koha lahingus, kus lõpukurvi  tuli küll enne Jyrto, kuid finišijoone ületas ikkagi osava manööverdamise tulemusel hoopis Willenbrock.

Karla küla esindaja Ülar Verevi sõnul on nende meeskonnal veespordiala vastu suur huvi: „Osavõtusoove oli meil nii palju, et vabalt oleks võinud välja panna ka teise tiimi. Peamine „aernik“ on meil tiimis kindlasti Timo Vares, kes läbis nädal varem ka Võhandu maratoni ja vedas tiimi ka korra enne võistlust Pirita jõele harjutama. Tegemist on väga mõnusa alaga, millele on ka näiteks väga tore kaasa elada. Sellel aastal oli uuendusena juures GPS-põhine live-jälgimissüsteem ning ise sain võistlusele kaasa elada näiteks üldse Pariisi metroost.“

Rae valla mängude OSMO rannavolle ja AMSERV PEETRI rannatennis peaksid ära toimuma juba Rae Sõnumite trükki mineku ajaks ning selle hooaja lõppakord antakse mängudele 15. juunil kui Tuule spordihoone ümbruses toimub absoluutne jokker-ala – kepphobuste võistlus. Ootame kõiki proovima ja võistlema!

 

Foto: Oleg Hartšenko