Rae valla spordikeskuse sügis algas hoogsalt

Kui hommikupoolikuti on spordikeskus peamiselt kooliõpilaste päralt, siis alates pärastlõunastest aegadest täituvad spordihooned ja -rajatised Rae Huvialakooli õpilastega ning teiste spordiklubide, huviringide ja treeninggruppide või eraisikutest sportlastega.

Eelmist hooaega alustasime viies spordihoones: Jüris, Järvekülas, Peetris, Lagedil ja Vaidas. Tänavune hooaeg on aga lisanud spordikeskuse perre veel ühe uue liikme – Kindluse Spordihoone.

Kuigi võiks arvata, et uue spordirajatise lisandumisega jääb mõnes teises spordihoones ruumi üle, ei ole see päris nii. Vastupidi – sport on Rae valla elanike hulgas populaarne ning suuri ja väiksemaid trennihuvilisi jagub kõikjale Rae valla sportimispaikadesse.

Enamik lapsevanematest on oktoobrikuise lehenumbri ilmumise ajaks lapsed spordiringidesse registreerinud ja enda jaokski mõni toonust tõstev treeningaeg kalendrisse kirja pandud, kuid on kindlasti veel neid, kes pole jõudnud valikuid teha ning vaatavad otsivalt ringi erinevate võimaluste osas, mida pakub koduvald.

Teeme lühidalt tutvust Rae valla spordikeskuse poolt pakutavate sportimisvõimalustega alanud hooajal.

Jüri spordihoones toimuvad tantsutreeningud, mida korraldavad Minu Tantsukool, Urban Style JJ-Street, Cheerleaders, Dance Act, Danceda Studio ja ProDance (showtants). Pallimängu lastele ja noortele õpetab Rae Huvialakooli Spordikool (korvpall, jalgpall, võrkpall, kergejõustik, ÜKE), Spordiklubi Raesport (pallimängud, kergejõustik), Harju JK ja Tallinna Kalev JK (jalgpall) ning sulgpalliklubi Fookus. Lastel on võimalik liituda võimlemisklubiga Piruett, võitluskunste õpetavate klubidega Mikata (judo) ja Taekwondo. Täiskasvanute rühmatreeninguid pakuvad erinevad rühmatreenerid (body-intervall / HIIT, step, ringtreening, kõht-selg-tuhar, ringtreening).

Ujulas treenivad lapsi ja noori SK Fortuna ning Keila Swimclub, aga tunniplaanist leiab ka ujumistunni beebidele ja vesiaeroobika täiskasvanutele. Endiselt on Jüri ujulas pensionäride happy hour, mil esmaspäevast reedeni kell 12–14 ja laupäeviti kell 8–10  saab soetada ujumispileti eriti soodsa hinnaga.

Jüri spordihoone jõusaal on saanud eelmise aasta uuenduskuurile lisaks veel mitu põnevat jõumasinat ja treeningpinki ning pakub nüüd igati kaasaegset ja mitmekesist treeningkeskkonda. Sellel suvel uuendasime ka jõusaali helitehnikat. Tasub tulla kogema, sest lihastreening võib olla emotsionaalselt põnev ajaviide. Jüri jõusaali kuukaart kehtib treenimiseks ka Järveküla jõusaalis ja Kindluse ringtreeningualal.

Peetris asub selle piirkonna kõige esimesena rajatud spordihoone. Regulaarselt korraldatavad spordiüritused ja järk-järgult teostatud värskenduskuurid hoiavad siinse spordielu elava ja rahvarohkena. Eelmisel aastal sai võimlapõrand korraliku hoolduse ja staadion uue valgustuse. Sel suvel vahetati välja jalgpallimuru ja kergejõustikuala katted.

Lisaks Rae Huvialakooli spordiosakonnale (võrkpall, kergejõustik, ÜKE) toimuvad Peetris regulaarsed käsipallitreeningud (HC Tallinn) ning jalgpallitreeningud (jalgpalliklubi Harju ja Rae jalgpallikool).

Järveküla spordihoone ujulasse mahuvad lisaks koolitundidele ujumisõpetust jagama ka mitmed ujumisklubid: Orca, SK Fortuna, MTÜ Vesi ja Tervis, Dive Time Sukeldumisklubi ning beebidele ja väikelastele suunatud Lapsulii ja Pesapuu Perekeskus. Nagu Jüris, nii ka Järvekülas ei puudu tunniplaanist vesiaeroobika ja pensionäride laupäevane soodusaeg, kell 8–10.

Järveküla spordihoone pole aga pelgalt ujujatele, vaid siinses pallimängusaalis jagavad väärt teadmisi ja kogemusi Rae Huvialakooli Spordikool (korvpall, võrkpall, kergejõustik ja ÜKE); UP Sport (kergejõustik ja ÜKE), Harju jalgpallikool, sulgpalliklubi Fookus ja Jödö MTÜ (saalihoki).

Spordihoone rühmatreeningute saal on samuti tegijaid ja tegemisi täis. Lastele tutvustab võitluskunste Karate Impact, lauatennisetreeninguid juhendab Spin Master. Tantsutreeninguid viivad läbi Minu Tantsukool, JJ-Street tänavatants, Danceda Studio ja Dance Fusion (cheer, akro, hulahoop dance, vabatants) ning Life Dance Studio. Täiskasvanute grupitreeningud toimuvad Järvekülas peamiselt õhtustel aegadel. Tunniplaanist võib leida mitmepalgelisi rühmatreeninguid lihas- ja võhmatreeningutest ringtreeningute ja jumping’uni.

Järveküla jõusaal on suuruselt küll pisut väiksem kui Jüris, kuid kõik vajalik täiuslikuks jõusaalitreeninguks on siin olemas. Saal on valgusküllane ja sisustatud kaasaegse jõusaalivarustusega. Kes vaheldust soovivad, pääsevad Järvekülast ostetud jõusaali kuukaardiga treenima ka Kindluse ringtreeningu alale.

Kindluse spordihoonesse tasub tulla, sest lisaks põnevale, võimaluste rohkele ja virtuaaltreeneriga varustatud ringtreeningualale saab siin tegeleda ka erinevate pallimängude ja värvikas valikus rühmatreeningutega.

Kindluse pallimängusaalis saab harrastada Rae Huvialakooli spordiosakonna treenerite käe all korv- ja võrkpalli ning käsipalli HC Tallinn juhendamisel. Saal on avar ja hea valgustusega ning võistluste puhul saab vaatajate paigutamiseks kasutada lahtikäivat tribüüni. Samuti on saalis olemas kõik vajalikud vahendid sulgpalliharrastajatele.

Kindluse rühmatreeningusaal on eriline selle poolest, et lisaks kvaliteetsele helitehnikale on treenerite kasutuses värvimuusikasüsteem rikkaliku programmivalikuga erinevateks rühmatundideks. Tantsulisi treeninguid pakuvad siin ProDance, JJ-Street, Minu Tantsukool, Danceda Studio ja Dance Fusion. Tunniplaanist leiab aga ka meeleolukaid zumba- ja strongtreeninguid ning beebivõimlemise.

Ringtreeningu alal toimuvad regulaarsed grupitreeningud, milles osalemine annab aimu funktsionaaltreeningu tõhususest ja õpetab nutikalt kasutama lihtsaid vahendeid atraktiivse toonuse saavutamiseks.

Otse spordihoone kõrval asub jalgpallurite unistus ja ahvatlus – suur valge pneumohall, mis juba kaugelt oma vahtralehemustrilise kattega pilku püüab. Siinses avaras, valgusküllases ja ruumikas hallis treenivad Rae Huvialakooli jalgpalligrupid, aga ka mitmete teiste jalgpalliklubide treenijad ning tavaharrastajad.

Vaida spordihoone läbis uuenduskuuri 2019. aastal, mil täielikult rekonstrueeriti pallimängusaal. Tänavu valmis spordihoone õuealal korvpalliplats ning välitreeningala, mis on sobilikud nii lastele kui ka täiskasvanutele. Vaida spordihoone võimlas tegutseb Rae Huvialakooli spordikooli korvpalli treeninggrupp ja kooli enda huviringid. Õhtustele aegadele on võimalik teha veel broneeringuid.

Vaida jõusaal on väike, aga tubli. Ruumis on olemas kõik hädavajalik kõikide lihasgruppide arendamiseks ja toonuses hoidmiseks. Piletihind on soodne ning tasub kindlasti tulla uudistama.

Lagedi spordihoones alustasid septembris treeninguid Rae Huvialakooli Spordikooli korvpallilapsed. Pallimängusaalis ja aeroobikasaalis toimuvad paar korda nädalas võitluskunsti taekwondo treeningud. Vabu aegasid õhtutundideks leidub nii pallimängusaali kui ka aeroobikaruumi.

Sellega ongi põgus pilguheit spordihoonetele sellel hooajal toimuva osas tehtud, kuid oma silm on kuningas. Spordihoonetega saab tulla tutvuma lahtiolekuaegadel. Sobiva treeninggrupi leidmiseks tasub uurida infot spordikeskuse kodulehelt: raespordikeskus.ee/treeningud/. Ruumide ja rajatiste rentimiseks leiab kontaktandmed samuti kodulehelt, vastavalt soovitud spordihoonele.

Rae valla spordikeskus soovib kõikidele spordisõpradele tõhusaid treeninguid ja positiivseid treeningelamusi!