Rae valla võrkpalluritel jäi selja taha edukas hooaeg

Harva juhtub, kui kõik Eesti meistrivõistluste tasemel kaasa tegevad Rae valla võrkpallivõistkonnad hooajaga rahule jäävad. Seekord niimoodi läks.

Eesti naiste meistriliigas debüüthooaja lõpetanud Rae Spordikool/VIASTON saavutas põhiturniiril kuuenda koha. Veerandfinaalis mindi kokku Audentese SG/Noortekoondisega, kellele jäädi kahel korral alla 1:3.

„Arvestades seda, et naiskonda kuulus palju 14–15-aastaseid mängijaid, pakkus kaheksa naiskonna hulgas saavutatud kuues koht positiivseid emotsioone,“ lausus peatreener Raigo Tatrik. „Hooaeg täitis oma eesmärgi – võistluskoormus oli optimaalne, mängijatel jäi mahti osaleda ka noortevõistlustel. Täiskasvanute vastu mängimine andis noorte arengule silmnähtava tõuke.“

Tatriku sõnul oli naiskonna eelarve pingeline ja seetõttu tehti vaid hädavajalikke kulutusi. „Peasponsor on lubanud toetamist jätkata, järgmisel hooajal lisandub ka vallapoolne tugi. Loodetavasti saame siis kasutada praegusest enam füsioterapeudi ja massööri teenuseid,“ ütles Tatrik, lisades, et suvisel perioodil soovitab ta tüdrukutel aktiivselt rannavõrkpalliga tegeleda.

Eesti meistrivõistluste esiliigas jõudis finaali Peetri VK naiskond, kes võitis Pärnu Spordikooli vastu avamängu 3:1, kuid pidi seejärel kahel korral suvituspealinna pallurite 3:0 paremust tunnistama.

„Kahes viimases mängus oli vastane selgelt parem ja Pärnu võitis kulla teenitult,“ kinnitas Peetri VK juhendaja Peeter Vahtra. „Teine koht oli meie naiskonnale kõiki asjaolusid arvesse võttes väga hea tulemus. Aastavahetusel me küll juhtisime tabelit, kuid oma mõju avaldas COVID-19 pandeemia ja üks mängija jäi lapseootele.“

Soome ja Eesti rahvusnaiskonna peatreenerina leiba teeninud Vahtra tunnistas, et nädalas kaks-kolm korda harjutava amatöörklubi juhendamine nõudis varasemaga võrreldes teistsugust lähenemist. „Kohandasin end võistkonna järgi ja võtsin päev korraga. Seltskond on meil fantastiline ja kõik pingutasid nii, nagu muu elu võimaldas,“ märkis Vahtra, kelle juhendatav Peetri naiskond krooniti aprilli lõpus ka Harjumaa meistriks.

Pärast 2013. aastat esmakordselt meeste esiliigas medali võitnud AB Premium/Rae vald lõpetas põhiturniiri kuuenda kohaga, kuid play-off’is satuti võidusoonele ning alistati E-Service/Neemeco SK. Poolfinaalis jäädi alla BMF/Rakvere VK-le, kuid pronksiseerias saadi mängudega 2:0 jagu Võru VK-st.

„Medal on järjepideva ja mõtestatud töö vili,“ hindas AB Premium/Rae vald eestvedaja Kaarel Kais. „Vaevalt, et keegi julgenuks meile hooaja alguses ennustada kohta nelja parema seas. Treener Andris Õunpuu näpunäidete järgi harjutamine andis meile palju juurde. Lisaks liitusid meeskonnaga hooaja käigus ekskoondislased Elia Lulla ja Romet Priimägi.“

Kais loodab, et järjest rohkem hakkab pead tõstma ka Rae Spordikooli järelkasv. „Andekamad noored on liitunud Audentesega, kuid treeningutele oleme ka andekamaid mängijaid kaasanud ning loodetavasti liituvad nad lähitulevikus meeskonnaga aktiivsemalt,“ lausus Kais.

Fotol: Peetri VK naiskond võitis Eesti meistrivõistluste esiliigas hõbeda ja AB Premium/Rae vald meeskond pronksi.