Sops on parem kui korvpall

Rae valla mängude kuues ala – Orkla sops – võeti osalejate poolt hästi vastu. Suurt füüsilist koormust sops ei pakkunud, kuid lihtne formaat, kus kõik „said käe valgeks“, tundus kohaletulnutele meeldivat.

Jüri spordihoones peetud sopsuvõistlus algas kahe kvalifikatsiooniga, mille tulemuste alusel liigitati võistlejad tugevusgruppidesse. Individuaalsoorituste – pärast igat tabamust tuli meetri võrra tahapoole liikuda – tulemusel kujunes võistkondlik punktisumma.

Silver Palu tabas kõige kaugemalt

Naistest tegi parima tulemuse Oksana Miil (Omniva) ja meestest Jüri Lepik (Rimi). Võistkondlikult pälvis võidu esmakordselt sel hooajal esikolmikusse jõudnud ja kodusaali eelist kasutada saanud Rae Spordikeskus. Järgnesid Omniva ja Pipelife.

Kõige kaugemalt tabas korvi Peetri Lasteaed/Põhikooli esindanud Silver Palu, kes oli kvalifikatsioonis täpne kolm meetrit kolmepunktijoonest tagapool.

Miil ja Lepik tõestasid järjekordselt, et ütlusel „Jumalast antud vise ei kao“ on tõepõhi all. Tallinna Ülikooli meistriliiga naiskonnas mängujuhina tegutsenud ja praegu Omnivas piirkonnajuhi abina leiba teeniv Miil lõpetas tippkorvpalliga mitu aastat tagasi ja pole pärast seda pallitrenni teinud. Ääremängija positsioonil end mugavalt tundev Lepik valas kõvasti higi noorteklassis ja käib praegu kord nädalas oma lõbuks mängimas.

Mõlemad kinnitasid, et sopsuvõistlus sobib Rae valla mängude programmi paremini kui traditsiooniline korvpall, mis nõuab erioskusi ja kõik võistkonnad ei pruugi vähemalt viit korvpalli oskavat inimest leida.

„Sops toob rohkem inimesi kokku ja õnne suure osakaalu tõttu on paljudel võiduvõimalus,“ ütles Rimis regioonijuhina töötav Lepik.

Omniva suurendas edu

„Tegemist on alaga, kuhu saab kaasata palju inimesi. Seekord oli 164 osalejat,“ lisas Rae valla mängude peakorraldaja Indrek Raig. „Ühe inimese sooritust silmas pidades on tegemist lühikese alaga. Nahka märjaks keegi ei saa, kuid samas on see ala jõukohane igaühele.“

Rae valla mängude kokkuvõttes kindlustas liidripositsiooni Omniva, kellele järgnevad Rae veteranid ja Aruheina. Üldvõitu kaitsev Karla küla paikneb viiendal tabelireal.

Rae valla mängude järgmine ala – Rimi mälumäng – toimub 1. märtsil Rae Kultuurikeskuses algusega kell 17.

 

Foto: Peetri Lasteaed/Põhikooli esindanud Silver Palu oli kvalifikatsioonis täpne kolm meetrit kolmepunktijoonest tagapool. Autor: Ardo Säks

 

TULEMUSED

Orkla sops: 1. Rae Spordikeskus 224 punkti, 2. Omniva 215, 3. Pipelife 200, 4. Rae veteranid I 200, 5. Rimi 197, 6. Team Järveküla 197

Kokkuvõttes: 1. Omniva 312,7, 2. Rae veteranid 283,4, 3. Aruheina 264,6, 4. Team Järveküla 257,2, 5. Karla küla 255,3, 6. Rae Spordikeskus 247,9

Ettevõtted: 1. Omniva 312,7, 2. Rae Spordikeskus 247,9, 3. ABB 243,7

Külad: 1. Team Järveküla 257,2, 2. Karla küla 255,3, 3. Patika 236,2