Sügis Rae valla spordikeskuses

Kui aastaringis vahelduvad neli aastaaega, siis spordikeskuse aasta võib tinglikult jagada kaheks: aktiivne hooaeg (september–mai) ja vähemaktiivne hooaeg (juuli–august).

Aktiivne aeg ühtib koolikalendriga. Juba septembris on Rae valla spordikeskuse spordihoonetesse ja -rajatistele oodata mitut tuhandet last, kes asuvad täitma kehalise kasvatuse riiklikke õppekavasid ja osalema erinevates spordikooli treeningrühmades.

Rae valla kiiresti kasvav elanike arv on tublisti kasvatanud ka õpilaste arvu, kes sügisest istuvad koolipinki Rae valla kuues koolis. Õpilaste arv on sedavõrd kasvanud, et koolide juurde on paigaldatud moodulõppekorpuseid lisaklasside tekitamiseks. Spordikeskuse tingimused jäävad esialgu, kuni Kindluse Kooli juurde rajatava spordikompleksi täieliku valmimiseni, samaks.

Õnneks Rae vallas ruumi ja võimalusi sportimiseks jagub

Jüris asub valla suurim spordikompleks, kus on 4-rajaline ujula, lastebassein, mullivann, saunad, jõusaal, pallimängusaal, pallihall, rühmatreeningute saal, stuudio/spinningsaal ja kergejõustiku saal.

Järvekülas on valla suuruselt teine spordihoone, kus on samuti 4-rajaline ujula koos lastebasseiniga, pallimängu- ja rühmatreeningute saal ning kaasaegne jõusaal. Peetris, Lagedil ja Vaidas on igas oma pallimängusaal ning Vaidas on lisaks ka väike jõusaal, kus on olemas kõik vajalik baasjõusaalitreeninguks.

Kõikide spordikomplekside juurde kuuluvad staadionid pallimängude ja kergejõustiku harrastamiseks. Lisaks kehalise kasvatuse tundidele treenivad meie spordikompleksides ka Rae Huvialakooli spordiosakonna õpilased, kelle arv aasta-aastalt on tublisti kasvanud. Senini on kõik ära mahtunud ning mahuvad ka algaval sügisel.

Mõnevõrra vähemaks jääb saaliaegasid erasektorile, kuid nende rendisoovidega, mis jõudsid meieni juba kevadel, püüame arvestada. Kui ei saa pakkuda täpselt sama aega, mis eelmisel hooajal, leiame võimalikult hea alternatiivaja.

Rae valla spordikeskus ise treeninguid läbi ei vii. See tähendab, et spordikeskuse töötajate nimistust treenereid ei leia. Küll aga on spordikeskus see, kelle poole treener saab pöörduda nii püsi- kui üksikkülastusaegade broneerimiseks. Samuti on meie majja oodatud eraisikud, sest jõusaal ja ujula on avalikuks kasutamiseks avatud peaaegu aastaringselt.

Meie majades saab sportida vägagi mitmekesiselt. Valikus on pallimängud, reketialad, ujumine, kergejõustik, võitluskunstid, tantsutrennid, jõusaalitreeningud ja lai spekter muid rühmatreeninguid. Spetsiifilisemate spordialade harrastamiseks pakub võimalusi erasektor.

Lisaks ruumide ja rajatiste rentimisele on Rae valla spordikeskuse korraldada ka tervisespordiürituste sari „Rae valla mängud“, mis toob kokku inimesed valla erinevatest nurkadest ning paneb neid proovile erinevatel spordialadel harrastajate tasemel. Mängudel on lisaks kogemuslikule küljele juures ka võistluslik moment. Tublimad harrastussportlased pälvivad karikaid spordikeskuselt ja auhindu mängude sponsoritelt.

Rae valla spordikeskuse tegemistega on kõige operatiivsem kursis olla, kui märgid Rae valla spordikeskuse enda jaoks Facebookis meeldivaks. Tunniplaanide osas saab järge hoida meie kodulehel, alalõigus „Tunniplaan“. Enne ujuma tulekut tasub tunniplaan alati üle vaadata. Õpilaste treeningud täidavad teatud aegadel kogu ujula ning üksikkülastaja peab leidma aja, kui rajad on taas vabad üksikkülastajatele.

Sellel hooajal pühendame tavapärasega võrreldes rohkem tähelepanu ujula- ja treeninghügieeni propageerimisele ja järgimisele. Jõusaali- ja rühmatreeningutes osalejatelt eeldame treeningrätikute kasutamist, treeningpindade desinfitseerimist enne ja peale harjutuste sooritamist ning soovitatavalt ka treeningkinnaste kasutamist. Ujulakülastajate puhul jälgime, et enne vette minekut oleks käidud riieteta duši all, juuksed oleksid nõuetekohaselt kinnitatud või pea kaetud ujumismütsiga. Alahinnata ei tohiks ka enne ujuma minekut WC külastamist.

Treeningusse tuleku esimeseks põhimõtteks aga on ja jääb: trenni tule tervena! Haigena püsi kodus.

Head algavat aktiivset hooaega Rae valla spordikeskuses!