Uus ala sulgpall võeti hästi vastu

Esmakordselt Rae valla mängude ajaloos kavas olnud sulgpalliturniir pälvis osalejate sooja vastuvõtu. Jüri spordihoone mõlemas spordisaalis peetud võistlusest võttis osa 27 võistkonda 153 mängijaga. Kokku peeti 266 kohtumist.

Kuigi osalejate tase oli äärmiselt eripalgeline, ei tahtnud peakorraldaja Indrek Raig organisatoorse poole pealt järeleandmisi teha. „Kogu protseduur nägi välja suurturniiridele kohane. Eesmärk oli harjutada inimesi korrektselt mängus osalema,“ selgitas Raig. „Iga uue ala puhul on osalejate oskused väga erinevad, kuid aja jooksul muutub tase ühtlasemaks. Jüris ja Järvekülas treeneri juhendamisel toimuvad harjutuskorrad on hästi populaarsed. Rae valla mängude programmis peab olema ala, mis vältab terve päeva ja paneb proovile vastupidavuse.“

Sulgpall Omnivas au sees

Mängiti neljas erinevas arvestuses ja iga tiim sai välja panna kuni kuus inimest. Meesüksikmängus oli parim Ahti Mardo (Hansaviimistlus/JG Vil! Veixi Rattatiim), kellele järgnesid Indrek Raig (Rae Spordikeskus) ja Raul Kivimäe (Järveküla). Naiste esikolmik nägi välja selline: 1998. aastal Eesti meistriks kroonitud Kairi Teeväli (Kalev), Helen Kaarjärv (Peetri Lasteaed/Põhikool) ja Sigrid Rüütel (Omniva). Segapaarismängu võitsid Helena Mööl ja Jarmo Mööl (Peetri Sport) ning meespaarismängus saavutasid esikoha Anno Aloe ja Andres Saar (Tähed). Võistkondlikult edestas Omniva kõige napimalt Rimit, kolmas oli Tähed.

„Eesmärk oli esikohale tulla, kuid napp võit pakkus palju närvikõdi,“ rääkis selle aasta alguses Rae valla mängudega liitunud Omniva esindaja Sandra Eiduks. „Ei uskunud, et konkurents nii tihe on, sest mängijate nimesid vaadates polnud palju tuttavaid nimesid. Tundub aga, et Rae vallas on palju seni varjus olnud tublisid harrastajaid. Sulgpall on Omnivas au sees – meil käib regulaarselt treeningutel 15 inimest – ja seetõttu polnud mängijate leidmisega raskusi.“

Kuigi ka Rimi võistkond käib kord nädalas sulgpalli harjutamas, tuli teine koht neile üllatusena. „Tagantjärele jäi napp kaotus siiski pisut kripeldama,“ tunnistas segapaarismängus koos Kerli Reimanniga teise koha saanud Jüri Lepik. „Tegelikult on meil kokkuvõttes loodetust paremini näinud ning tahame esikümnesse püsima jääda.“

Lagedi SporT kindlustas liidrikohta

Kokkuvõttes suurendas jälitajate ees edumaad Lagedi SporT, kes edestab Peetri Lasteaed/Põhikooli rohkem kui 11 punktiga. Kolmandal positsioonil jätkab Tallinna Vangla. „Soovime kokkuvõttes esikolmikusse püsima jääda,“ kinnitas Lagedi SporT esindaja Bärbel Salumäe. „Uued alad on alati huvitavad, kuid küll võrkpall ka kunagi tagasi tuleb. Naiste üksikmängus oli tase seinast seina. Mina tundsin end igatahes peksukotina.“

Rae valla mängude järgmine ala, pokker toimub 17. märtsil Rae kultuurikeskuses. Kohale tuuakse 16 lauda ja iga võistkond saab välja panna kuus mängijat. 11. märtsil toimub Rae Keeglis mitteametlik eelturniir, huvilised saavad lisainfot Raigi käest.

Andres Kalvik

 

TULEMUSED

Sulgpall: 1. Omniva 142, 2. Rimi 141, 3. Tähed 138, 4. ABB 135, 5. Peetri Selts 134, 6. Lagedi SporT 133, 7. Peetri Sport 132, 8. Järveküla 131, 9. Rae veteranid 130, 10. Aruheina Sõprade Selts 120.

Üldarvestus: 1. Lagedi SporT 260,6, 2. Peetri Lasteaed/Põhikool 249,4 punkti, 3. Tallinna Vangla 238,4, 4. Aruheina sõprade selts 237,4, 5. Järveküla 227,4, 6. Rimi 217,8.

Külad: 1. Lagedi SporT 260,6, 2. Järveküla 227,4, 3. Patika 209.

Ettevõtted: 1. Peetri Lasteaed/Põhikool 249,4, 2. Tallinna Vangla 238,4, 3. Rimi 217,8.

KOMMENTAARID

Kaarel Kais

Rannahunt/Peetri VK

Tõsi, koht tabelis on väga kehv ja 28. positsioon meid ei rahulda. Eelmiste aastate üldvõitu meil kaitsta ei õnnestu. Samas mõnes mõttes ongi see hea – Rae valla mängude võitjate nimekiri tuleb mitmekesisem. Andsin ajapuudusel asjaajamise teisele inimesele ja pärast seda on meil olnud tõsiseid raskusi võistkonna kokku saamisega. Oleme mitmest alast pidanud loobuma. Aga järgmisel hooajal kavatseme kindlasti tugevatena naasta.

Kristi Aru

Rae vallavalitsus

Rae valla mängude idee on väga õige ja hea – ühendada kogukonda sportlike tegevustega. Lisaks kogukonnale liidab see ka võistkonna enda liikmeid. Tean, et mitmed teevad spetsiaalseid treeninguid ja isegi katsevõistlusi, et selgitada endi hulgast parimad, kes järjekordsel etapil võistlema pääsevad. Rae vallavalitsuse võistkonnaga osaleme esimestest mängudest alates ning võistluste läbiviimine on läinud järjest paremaks ja haaravamaks. Vastasel juhul oleks huvi ilmselt raugenud. Auhinnalistele kohtadele me üldarvestuses ei pretendeeri, eesmärk on mõnusalt ja sportlikult koos aega veeta. Oleme püsinud stabiilselt keskmiste hulgas, aga mine tea, äkki suudame ennast ja teisi üllatada. Mõnikord on raske võistkonda kokku saada, kõigil omad tegemised. Eriti meestel kipub sada muud asja ees olema – seega on naistel tulnud ka meeste eest väljas olla. Kuid pärast võistlust on alati mõnus tunne, et midagi toredat sai koos tehtud.

 

Foto: Ardo Säks

Merilyn Laid ja Ants Raud esindasid segapaarismängus võistlusel auhinnad välja pannud Hansaviimistlus/JG Vil! Veixi Rattatiimi võistkonda.