Vabadus ja usaldus kandsid Lagedi SporT i võiduni

Rae valla mängudel saavutas esmakordselt esikoha Lagedi SporT, kellele järgnesid veenva vahega Team Järveküla & sõbrad ja Karla küla. Lagedi SporT võitis ainult ühe ala (Mölkky), kuid edu pandiks oli stabiilne esinemine läbi terve hooaja. Tänavune oli seitsmes hooaeg, kui Lagedi SporT oma võistkonnaga välja tuli. Täisprogrammi on kaasa teinud tänavusest esindusest kolm liiget: Bärbel Salumäe (võistkonna esindaja algusest peale), Hendrik Lepik ja Kaire Maal.

Sõpruskond. Just selle ühe sõnaga kirjeldab Salumäe oma tiimi. „Paljud liikmed käivadki perekonniti läbi, samuti on kõik aktiivselt kaasa löönud Lagedi elus üldiselt – kes osaleb kõikidel üritustel, kes aitab üritusi korraldada. Ja see on kindlasti andnud Lagedi elule tervikuna palju juurde,“ tunnustab Salumäe võistkonnakaaslasi.

Pingelangus tõi edu

Rae Sõnumid võttis ühendust Lagedi SporTi aktiivsemate liikmetega, et aru saada, mis selle tiimi sel hooajal võidule viis.

Võistkonna südameks on Salumäe. Tiimiliikmed ütlevad, et tema nime taha võikski kirjutada võrdusmärgi Lagediga, sest see kant on tema nägu ja tegu. Ta on olnud hea juht, kes motiveerib, kaasab, kuulab, aga see muidugi alati ei tähenda, et ta kõigega nõus on, mis aga omakorda ei tähenda, et ta kõigile võimalust ei annaks.

Lisaks Salumäele tegi sel hooajal kõige enam etappe Lagedi SporTi tiimist kaasa Hendrik Lepik ja Renna Tõniste. Esimene on Lagediga seotud sünnist saati, olnud kogu elu väga sportlik ja esindanud mitte ainult valda suurtel võistlustel, vaid ka Eestit laias maailmas. Täna on Lepik oma sõpruskonnas aga rohkem tuntud köögivõlurina – just kokandus on see valdkond, mis tema aega täidab.

Tõniste, noor pereema, kes hetkel on kodus kasvatamas väikest noormeest, töötab muidu TalTechis turundusosakonnas. Ka teda on sport saatnud kogu elu, sh saab tema nime leida kaugus- ja kolmikhüppe Eesti meistritiitlite tagant, rääkimata sellest, et teda võib näha ka teivashüpet tegemas.

Tänavu oli Lagedi SporTi võistkonnas kokku 24 erinevat inimest, mitmed neist tegid kaasa küll mõnel üksikul etapil, kuid Salumäe ütleb, et ilmselt oleks nad tulnud ka rohkematele etappidele, kui see vajadus oleks pidanud tekkima.

„Usaldus, et keegi alati olemas on ja usaldus üksteise otsuste suhtes, on märksõnad, mida tiim oluliseks peab. Eks iga aastaga peakski ju alad paremaks minema ja soov osaleda kasvama. Kui seitse hooaega on selja taga, siis on harjutatud piisavalt ja mingid asjad peaks juba iseenesest tulema. Harjutamine pidi tegema… heaks harjutajaks. Huumor on võistkonnas oluline faktor,“ muheleb Salumäe.

Mälumäng üllatas

Põgus ülevaade ka tiimiliikmetest, kes on osa võtnud 2–4 etapist. Filipp Leinberg töötab igapäevaselt Kaitseväes ja on üks taekwondo eestvedajaid Eestis, kuulunud Eesti koondisesse, olnud mitmekordne meister ka väljaspool Eesti piire, lisaks töötab treenerina ning just Lagedi Koolis saab tema treeningutega liituda. Birgit Parmas tuulutab täna Keskkonnaministeeriumi uksi keskkonnatehnoloogia osakonna juhatajana, vabal ajal aga keerutab jalga rahvatantsurühmas Sukad & Tagi ning on Jüri Gümnaasiumi vilistlaskogu liige.

Allar Sepp töötab Tallink Duty Free AS-is transpordijuhina ehk tema vastutab kogu pardakaubanduse impordi ja laevade varustamise eest, samuti on ta Pardiralli korraldustiimi ja Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu liige. Marten Ivarinen, finantsharidusega kahe lapse isa, kes igapäevaselt hoiab rahaasjad korras Sushi Plazas ja juhib kalli abikaasaga Hairlook’i ilusalongi. Marten on veendunud, et Rae valla mängud on hea võimalus pead tuulutada igapäevaelust ning kui seda saab teha koos sõpradega, siis midagi enamat on raske ühelt mõnusalt nädalavahetuselt oodata.

Viljar Varima töötab ettevõttes Enefit Connect OÜ valgusteenuste projektijuhina ja tema käe all saab Tallinna linn valgustatud. Lisaks tegutseb ta elektriohutuse koolitajana ning spordipoolelt meeldib talle kõige enam sulgpalli mängida ja sellega tegeleb ta Eesti Energia spordiklubi all lausa kolmel korral nädalas.

Ülejäänud Lagedi SporTi liikmed on sel hooajal piirdunud ühe alaga: Riho Tarbe, Ivar Mai, Olavi Loo, Tiivi Talvik, Kaire Maal, Kalju Lohk, Andrus Pohlak, Toomas Tamlak, Käthlin Paas, Ingrit Ivarinen, Ardi Kruusimäe, Merilyn Tiit, Anneli Meier, Darja Leinberg, Aile Pops ja Ester Põldma.

Mis sel aastal oli teisiti? „Huvitaval kombel pingelangus,“ arutleb Salumäe. „Võtsime hooaja alguses vastu otsuse, et sel korral on põhieesmärk kõikidel etappidel osaleda ja lihtsalt nautida seltskonda. Kõik ülejäänu on boonus. Ja neid boonuseid jagus: Mölkkys tuli võit ning kanuusõidus ja keeglis saavutasime teise koha. Kõige enam üllatas mälumängu kuues tulemus, seda enam, et viimane liige liitus kaks tundi enne võistluse algust ja meile on see ala alati nõrk olnud.“

Lagedi spordilembesed inimesed on viimastel hooaegadel tõusvas joones esinenud – tunamullu saavutati 3. ja eelmisel aastal 2. koht. „Omavahel sai naljatatud, et tänavu tuleb esikoht ära võtta. Mõeldud, tehtud. Mis võidu ikkagi tõi? Tunne, et sa ei ole kohustatud, soov osaleda ja kihk olla parem kui aasta tagasi. Vahetult pärast üldvõitu käis korraks peast läbi, et teeks vaheaasta, kuid sama kiiresti see mõte ka kadus. Juba enne võidukarika vastu võtmist arutasime tuleva hooaja algust,“ lausub Salumäe.

Sportimise kõrval on Rae valla mängudel suur väärtus seltskondlikul läbikäimisel, kinnitab Salumäe. „Oleme mängude raames nii paljude huvitavate inimestega tuttavaks saanud ja sõpru leidnud. Võisteldes ollakse konkurendid, kuid enne stardipauku ja pärast finišijoont visatakse üheskoos nalja! Aitäh, Indrek Raig, et teed seda nii professionaalsel tasemel ja suudad igal aastal sisse tuua värskendust ning sellega kõiki üllatada,“ ei ole Salumäe kiitusega kitsi.

40 võistkonda ja 615 osalejat

Rae valla mängude hooajast võttis osa 40 võistkonda ja 615 osalejat. „Uued alad indiaca ja rannatennis võeti hästi vastu ning suure tõenäosusega on need ka järgmisel hooajal kalendris. Näen jätkuvalt suurt varu ettevõtete ja külade võistkondade lisandumisel,“  julgustab Raig juba praegu uue hooaja plaane tegema.

Esmakordselt anti Rae valla mängudel välja aktiivseima osaleja auhind. LänsiAuto poolt välja pandud Opel Astra kasutusõiguse nädalavahetuseks ja õhtusöögi Põhjaka mõisas võitsid Urmo Remmet (Coop KST) ja Marko Leib (Rehnut), kes võtsid osa kõikidest etappidest.

„Hakkasime töökollektiiviga Rae valla mängudel osalema eelmisel hooajal,“ meenutab Remmet. „Mulle hakkas kohe alguses see sari meeldima ja sel hooajal juhtus nii, et etappidega kattuvad nädalavahetused olid vabad. Isiklikus plaanis tahtsin end erinevatel aladel proovile panna, sellega kaasnes mõnus päev lahedate kolleegide ja uute sõprade seltsis. Kõige rohkem jääme rahule loomulikult pokkeriga, kus saavutasime teise koha. Seda ala harjutame regulaarselt ka isekeskis. Kõige rohkem on arenguruumi pallimängudes.“

TULEMUSED

ABB rannatennis: 1. Dynamo (Rene Treier-Birgit Põlluaed), 2. Omniva (Sandra Eiduks-Rauno Riiner), 3. Willenbrock Baltic (Madis Luukem Kristjan Pakk, Tiina Pakk).
Üldarvestus: 1. Lagedi SporT 435,9, 2. Team Järveküla & sõbrad 419,6, 3. Karla küla 419,1, 4. Dynamo 416,2, 5. 4Fun 414,5, 6. Willenbrock Baltic 410,1.
Külade arvestus: 1. Karla küla 419,1, 2. Patika 356,1, 3. Limu küla 258,5.
Ettevõtete arvestus: 1. Willenbrock Baltic 410,1, 2. ABB 334,6, 3. Rehnut 333,9.

 

Pildil: Lagedi SporT võistkond
Pildi autor: Ardo Säks